Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Baklawai en Temple Fang geven vol Stroomhuis wat het verdient

Baklawai en Temple Fang geven vol Stroomhuis wat het verdient
Reno van der Looij

Flink wat concurrentie vanavond voor het Stroomhuis. Hoewel stilistisch afwijkend, heeft Dynamo een uitverkocht huis met Counterparts, maar de liefhebbers voor het betere stoner werk hadden zomaar ook kunnen kiezen voor de combi Graveyard met Kadavar in Nijmegen. Desalniettemin staat Stroomhuis heel goed vol op het moment dat het Eindhovense Baklawai er een flinke pof op geeft rond 20.30uur. De stevige aftrap voor een avond waar geen enkele toeschouwer van de keuze voor Stroomhuis spijt zal krijgen.

Tekst: Reno van der Looij | Foto’s: Paul Verhagen

Baklawai is langzaam naam aan het maken in de regio. De locals houden het midden tussen een heerlijke massieve bak stoner en stevige classic hardrock. Af en toe vol met het gas erop. Soms eventjes ingetogen met gevoel voor psychedelica. Maar dat laatste vooral niet al te lang. Er zal geschred en gescheurd worden. De naam die ze als gegoten past, is als volgt ontstaan: “Alcohol, Bockworsterij, Baklava, BAKLAWAI. Meer kunnen we ons ook niet herinneren” zoals je hier kunt lezen.

Overigens is het qua sound totaal geen bak lawaai. De geluidsmix is prima op orde om optimaal te genieten van het spel van het drietal. Flip de vocalist en gitarist pakt vaak de spotlight met bijna onnavolgbaar strak gitaarwerk. Deze vrijdagavond is bovendien ook de datum waarop de eerste single is verschenen. De track komt uiteraard ook voorbij. Ken je het drietal nog niet en heb je deze energieke toffe show gemist, ga dan zeker 13 mei in de herkansing bij The Jack of je kunt hier in ieder geval met de muziek kennis maken.

 

Temple Fang draait wat dat betreft al wat langer mee. Al trekt de band vanavond nu niet per se het standaard volk wat je zou verwachten. Natuurlijk genoeg bebaarde stoners, maar ook jong punky volk, metalheads in alle genders. Het past mooi in ons pleidooi dat Eindhoven Rockcity voor iedereen is en Temple Fang beloont dat vanavond met een dampende ijzersterke set.

In de aankondiging naar deze show stond “Heavy maar elegant, extatisch rockend en intens psychedelisch“. Soms kun je het zelf eenvoudigweg niet beter beschrijven. Hoeft dan ook niet. Dit is precies wat het is en het is dik genieten vanavond in Stroomhuis. De tijd lijkt dan ook voorbij te vliegen als je je eenmaal je in de trip van Temple Fang begeeft. Flesje Veltins in de hand, kratjes op de vloer voor de lege flessen. Het past zo ontzettend goed in elkaar.

Stroomhuis is wat dat betreft sowieso een enorm karaktervolle venue en geeft haar bezoekers vandaag wat ze verdienen: 2 uitstekende bands, fantastische vibe in een heerlijke muzikale trip. Meer van dit graag…

 

Foto’s Baklawai

Foto’s Temple Fang