Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Eindhoven Rockcity tipt de shows die je niet mag missen op Bridge Festival

Eindhoven Rockcity tipt de shows die je niet mag missen op Bridge Festival
Redactie

Nog één week en dan is het zover. Dan barst het Bridge Festival los en staan Eindhoven en de regio vijf dagen lang volledig in het teken van de gitaar tijdens Bridge Guitar Festival. Van 10 tot en met 14 mei komen zo’n beetje alle stijlen gitaarmuziek aan bod tijdens de allereerste editie van dit unieke festival.

Het belooft meteen memorabel te worden met meer dan vijftig concerten en randprogramma’s in de hele regio. In dit artikel brengen we je op de hoogte van de belangrijkste zaken, maar tippen we ook 3 shows die de Eindhoven Rockcity liefhebber niet mag missen!

Alle info en timetables over het festival staat op de website. Het overgrote deel van het festival is gratis toegankelijk. Op de website is te zien voor welke onderdelen een ticket nodig is. Of je nu een gitaar-purist of gewoon liefhebber van gitaarmuziek bent: Bridge Festival is er voor beide categorieën. En alles daar tussenin uiteraard.

Eindhoven Rockcity tipt! zaterdag 13-05 : Anker, TankZilla en Baklawai @ The Jack

Op verschillende locaties in het centrum van Eindhoven wordt  op 12, 13 en 14 mei een gratis en bomvol stadsfestival georganiseerd, waar onder andere Cardinal Black, Five Great Guitars, Erja Lyytinen, Eric Steckel, Montis, Goudsmit & Directie, Leif de Leeuw Band, Robin Kester, Dawn Brothers, Voltage, Dans Dans, Ghost Woman, Hawxx en nog veel meer acts optreden. Daarnaast kan het publiek genieten van een aantal bijzondere betaalde concerten en de talkshow Guitar Inside bijwonen waar Bridge-artiesten in duo’s aanschuiven in Meneer Frits. En er is meer, veel meer. Zo vindt op zaterdag vanaf 11.00 uur in Muziekgebouw Eindhoven de Guitar Convention plaats: een aansprekende gitaarbeurs, waar ’s werelds grootste gitaarmerken en vele gitaarbouwers hun gitaren, amps, effecten en accessoires presenteren en diverse boeiende workshops plaatsvinden.

Eindhoven Rockcity tipt! donderdag 11-05 Sum Of R + Wyatt E @ Effenaar

Bridge Festival slaat letterlijk een brug tussen alle denkbare stijlen gitaarmuziek en verbindt liefhebbers uit alle windrichtingen. Het wie, wat, waar en wanneer van het programma van Bridge Festival vind je in dit blokkenschema. We raden aan de website van Bridge Festival te markeren op je telefoon, zodat je het tijdschema, de festival plattegrond en alle andere informatie altijd makkelijk bij de hand hebt als je op het festival bent.

Headliner van Bridge Festival is dit jaar de Amerikaanse gitaargrootheid Steve Vai die op zaterdagavond een spectaculaire uitverkochte show geeft met het Metropole Orkest onder leiding van Jukka Iisakkila in Muziekgebouw Eindhoven. Daarnaast noemen we een paar andere highlights als Jett Rebel, Thibaut Garcia, Robin Scherpen (met een ligconcert), twee Heroes Nights, Corrosion of Conformity, het gitaarspektakel in Muziekgebouw Eindhoven en Club Void. Voor deze concerten zijn nog tickets te verkrijgen via de website. Ook vindt er op zondagmiddag 14 mei een openbare Q&A plaats met Steve Vai, in een reeds volle grote zaal van de Effenaar.

Eindhoven Rockcity tipt! vrijdag 12-05 : Severant, Alabaster en Iron Jinn @ The Jack 

Bridge Festival slaat zijn vleugels verder uit over de hele Brainport-regio met concerten en voorstellingen in Nuenen, waar Jan Akkerman, Stochelo Rosenberg en Paulus Schäfer op 10 mei twee keer in een uitverkochte Café de Stam spelen, Helmond (Flower Kings op zaterdag 13 mei in de Cacaofabriek) en Veldhoven (met de voorstelling Tapas Theater in de Schalm op vrijdag 12 mei).

Wil je alvast in de stemming komen voor Bridge Festival en op voorhand pareltjes ontdekken, luister dan naar de speciale Bridge Playlist op Spotify waar je songs van alle artiesten terugvindt.

Foto header door Paul Verhagen ©