Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni 2024

Scroll to top

Top

Bridge Festival: geslaagd Eindhovens rock feestje in The Jack

Bridge Festival: geslaagd Eindhovens rock feestje in The Jack
Reno van der Looij

Het mooie van deze eerste editie van het Bridge Festival zijn de vele gratis toegankelijk shows. Een laagdrempelige manier om vele liefhebbers toegang te geven tot toffe live muziek. Zo ook op zaterdagavond in Cafe The Jack. Bovendien een feest van herkenning met veel bekenden uit de locale scene. Ook niet zo heel gek als je bedenkt dat er drie kwalitatief uitstekende bands uit Eindhoven Rockcity staan geprogrammeerd. (Foto header: TankZilla)

The Jack staat dus al stampvol zodra Anker aftrapt voor een dik half uur aan Nederlandstalige (!) stevige rocksongs. Wie zich een beetje verdiept in de line-up van Anker ziet meteen heel wat bekende gezichten die we eerder onder meer bij Wolfskop hebben teruggezien. Bovendien zijn het de drijvende krachten achter de Anker studio. Terwijl buiten de lucht zwart kleurt van de rook en zelfs het Bridge Festival op het Wilhelmina plein voortijdig wordt afgebroken door een grote brand in de binnenstad, zet Anker een nummer met de terugkerende tekst “De Stad die Staat in Brand” in. Wtf gebeurt hier. Is dit een vooruitziende blik of een hele snelle creatieve move van het drietal. Lekker strak en vlot showtje in ieder geval.

*edit: collega Jochem van der Steen wist uiteraard keurig te melden dat het nummer al bestond en zelfs tijdens de review van de plaat op deze site voorbij is gekomen. Genoteerd.

Tussen de shows door loopt het even leeg naar buiten, maar zodra de Baklawai begint te spelen staat het weer compleet vol in The Jack. Het drietal schroeft direct tempo omhoog en volume nog net effe een tandje harder. We zagen ze recentelijk nog excelleren als support van Temple Fang in Stroomhuisje. De band lijkt gemaakt voor dit soort podia met de rauwe en pure rock & roll vibe die van het podium spat. De mix tussen een heerlijke massieve bak stoner en stevige classic hardrock gaat er goed in bij de aanwezigen. Goed om te zien dat er zoveel animo is voor dit soort showtjes.

Ook bij Tankzilla blijft het onverminderd druk. Het tweetal behoeft eigenlijk weinig introductie meer. Drummer Marcin Hurkmans (oa. ex-Wolfskop) en gitarist/zanger Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock) vormen TankZilla, een kruising tussen twee termen die samen lomp geweld zo ongeveer belichamen. Of nog beter: Two headed stoner blues swamp boogie zoals Peter het zelf noemt. We wijzen we daarom ook graag even even op de aanstaande release op 19 mei van het eerste full-length TankZilla album, waarop de trage lompe grooves de blauwdruk van de TankZilla stijl zijn.

Het is bovendien erg aanstekelijk om het plezier van het podium af te zien spatten. Nu is het podium van The Jack niet heel groot, maar Peter kan de volledige breedte benutten en doet dat dan ook. Het grooved en rockt als een malle vanavond en het goede geluid draagt daar ook zeker positief aan bij. Zo kunnen we wel tot de conclusie komen dat Bridge Festival een slimme zet heeft gedaan om deze bands vanavond samen het podium bij The Jack te gunnen.

Al onze Bridge Festival artikelen vind je hier.