Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 4 december 2023

Scroll to top

Top

Bierpresentatie Jera On Air-bier bij Rabauw, mét Sauro Locchi & Call It Off

Bierpresentatie Jera On Air-bier bij Rabauw, mét Sauro Locchi & Call It Off
Theo Miggelbrink

Eigenlijk was ik deze zondagmiddag van plan om gewoon een biertje te gaan drinken bij Rabauw. Maar zowel Eindhoven Rockcitys’s Lot als Jochem waren van mening dat ik best eens een keer mijn mening kon geven over bier in plaats van muziek. En bier drinken is nooit een straf, maar daar een uitgesproken mening over  hebben laat ik doorgaan toch liever over aan echte kenners. Zo niet vandaag. Fashionably late als ik ben, kwam ik tegen het een van de set van Sauro Locchi binnenvallen (al was fotografe Lot wél op tijd om alles op beeld vast te leggen). Want de IJsselsteinse (punk)rockers van Jera On Air hadden niet alleen Brouwerij Rabauw in ons mooie stadje uitgekozen voor de lancering van hun nieuwste bier. Néé, ze hadden natuurlijk ook aan de muzikale omlijsting gedacht die nu eenmaal bij zo’n ‘launch’ hoort.

Foto’s Lot Grips | Tekst: Theo Miggelbrink

Zoals gezegd was ik fashionably late, maar nog net op tijd om om Sauro Locchi’s prijsnummer ‘Forever Green’ mee te krijgen. Prima muziek. En ook het blonde Jera On Air-biertje wat Lot gelijk na binnenkomst voor mijn neus parkeerde smaakte prima. Deze recensent is nog niet  naar festivals geweest dit voorjaar. Maar onder zulke omstandigheden begint het toch wel te kriebelen.

Nadat een korte ombouw, die wij lekker op het terras vertoefden onder het genot Jera On Air’s Dark IPA (met het “duivelse” alcohol percentage van 6,66 procent) is het de beurt aan Call It Off. Die net als Sauro in een semi-akoestische setting aantreedt voor een fijn optreden van een negental songs. Een flink deel van de fanbase van de band is er vanmiddag ook, getuige het grote aantal liedjes dat meegezongen wordt.

Enige minpuntje is wellicht dat de band in elektrische setting energieker is dan nu. En dat je de heren soms los wilt zien gaan maar dat hun akoestische instrumenten daar de gelegenheid niet voor bieden. Maar daardoor komt de nadruk meer te liggen op de fraaie samenzang. En da’s ook geen straf. Maar met ‘Do it All Again’ komt er een einde de korte maar fijne set en is het tijd voor serieuzere zaken, namelijk bier drinken!

De Bieren
Jera On Air pakt dubbel uit. Ze hebben niet één maar maar liefst twee bieren laten brouwen door Rabauw.

De eerste is een Blonde Irrational Haze en daar zegt Untappd over dat het een zomerse hazy IPA is met een fris tropische dry hop. En daar lijkt me geen woord aan gelogen.

De tweede is de Darker Still. Een IPA Black/Cacadian Dark met een roastiness van porter én de frisse tonen van hop en, zoals gezegd, dat “duivelse” alcohol percentage van 6,66 procent. Wat de kabouters van La Chouffe kunnen, moeten wij ook kunnen zullen ze bij Rabauw gedacht hebben.

Het is zeker geen straf om beide bieren te drinken (understatement alert). Maar op een zonnige lente dag als deze, drinkt de blonde hazy IPA net iets soepeler weg.