Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 december 2023

Scroll to top

Top

ALABASTER – I

ALABASTER – I
Jochem van der Steen

Review Overview

Live reputatie waargemaakt op EP!
8
8

Rating

Trouwe bezoekers van deze site weten al lang dat we ALABASTER een warm hart toedragen. We zagen deze band meerdere keren live zoals hier en hier. Ook interviewden we ze even geleden in hun oefenruimte. Al die aandacht van ons was niet voor niets, we waren al vanaf het begin of aan er van overtuigd dat dit één van de meest veelbelovende nieuwe bands van Eindhoven is. Nu is daar dan eindelijk hun eerste EP.

Het is niet eenvoudig een live band pur sang als deze goed vast te leggen op de plaat. Toch zijn Loet Braamkolk (mix) en Pieter Kloos (mastering) daar prima in geslaagd. Het klinkt vrij organisch en niet te gelikt, zonder dat je de indruk krijgt dat het met een Rabobank Randomreader is opgenomen in een bushokje.

De EP etaleert mooi de mix van sludge, stoner en groove die deze band zo goed maakt. ‘Carpenter’ opent de EP sterk met een dikke groove  en bevat de meest aanstekelijke melodielijn van de EP. En potverdorie, wat klapt drummer Sophie er hier lekker op.  ‘Worship’ klinkt loodzwaar en het is een genot om te horen hoe lekker riffs en percussie hier samengaan. De feedback piep aan het begin van ‘Summit’ trekt je meteen bij de les, gevolgd door Kyuss on steroids riffs. Een lekker nummer om je op mee te laten voeren en het meest stoner van de nummers. ‘Television’ is het meest opvallende nummer door het stukje spoken word en de meer kabbelende gitaren halverwege, die gevolgd worden door wanhopig geschreeuw. Vooral op dit nummer wordt perfect gespeeld met de hard-zacht dynamiek. ‘Attain’ heeft een moddervet gitaar- en basgeluid en een opgefokt tempo, zonder meer het meest punkrock nummer van de EP.

Mocht je de band nog niet live hebben gezien, beluister deze plaat. Live knallen deze twee heren en dame nog meer, onder meer als support voor Baklawai op 16 juni bij Studio Anker in Eindhoven. Tickets vliegen eruit, dus wacht niet te lang.