Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Heavy Relief: benefiet avond met toffe bands in Popei

Heavy Relief: benefiet avond met toffe bands in Popei
Redactie

Op 6 februari troffen twee grote aardbevingen Zuid-Centraal Turkije en Noord-Syrië. De aardbevingen troffen tien steden in Turkije en troffen ook Syrië, met een impactgebied van ongeveer 350.000 km2, ongeveer zo groot als Duitsland.

Om de hulpverlening bij de aardbeving te helpen vindt op vrijdag 23 juni in Popei een benefiet plaats met een mooie heavy package aan bands die allemaal belangeloos spelen: AlkahestEnmaBaris DaiYlisia en The Astoria. Het geld wordt ingezameld middels de kaartverkoop. De locatie, organisatie, bands en technici verleenden allemaal hun gratis medewerking. Facebook event hier.

Hulpverlening duurt nog jaren

Naar schatting 14 miljoen mensen, 16% van de Turkse bevolking, werden getroffen. Er werden meer dan 57.300 doden bevestigd. Naar schatting zijn 1,5 miljoen mensen dakloos geworden. Schade werd geschat op 104 miljard USD in Turkije. Het zal jaren duren om te herbouwen wat ingestort is, en lange tijd zullen mensen onderdak nodig hebben totdat ze een nieuwe plek kunnen vinden. Dit geeft aan dat ondersteuning op korte termijn niet voldoende zal zijn en dat de hulpverlening na de aardbeving maanden of zelfs jaren zou duren.

Om de hulpverlening bij de aardbeving te helpen en het bewustzijn te vergroten, organiseren Mexpo en Fonema een inzamelingsconcert. Alle inkomsten uit de kaartverkoop zullen worden gedoneerd aan “ahbap”, een niet-gouvernementele organisatie uit Turkije die vanaf de eerste dag actief betrokken is geweest bij fondsenwerving voor de getroffen gebieden en de slachtoffers helpt door in alle mogelijke behoeften te voorzien.

Over de line-up

Alkahest

Alkahest is a five-piece doom death metal band explores the world of alchemy and forges this concept into a massive band sound. The group formed at the international music institute Metal Factory (Eindhoven) in 2022. Alkahest consists of young talented musicians with a vibrant sound that matches the intensity of their live shows. The band made its live debut at the world renowned Roadburn Festival (2023).

ENMA (semi-acoustic)

Haling from Tilburg, the unofficial Dutch capital of heavy music, Enma offers a wide array of heaviness. From progressive metal riffs to plowing 90s grunge grooves, from introspective melancholia to fierce outbursts. For fans of Tool, Opeth, Alice in Chains and Katatonia.

Baris Dai

Meet Baris Dai, an independent musician based in Eindhoven, the Netherlands, who is passionate about telling stories through his music. Baris’ masterful guitar playing, layered textures, and evocative melodies create a unique blend of progressive rock/metal and ambient music that takes listeners on a journey.

Ylisia

Ylisia is a Dutch symphonic metalband with influences of the 80’s & bands such as the Gathering, Evanescence, Within Temptation, Stream of Passion but also Kate Bush.

The Astoria

The Astoria from Eindhoven plays garage/rocknroll like they did in the late 60’s early 70’s. Inspired by bands such as the Stooges, MC5, the Rolling Stones, Small Faces and the Sonics. Rough up-tempo songs with catchy choruses that invite you to dance and sing along, with wonderful guitar solos and now and then a nice whining organ. Enough experience in this band with members of the Dirty Denims and NL punk legends Jabberwocky, so expect an energetic live show on stage!