Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

MOOONfest is een avond vol liefde en dankbaarheid

MOOONfest is een avond vol liefde en dankbaarheid
Pepijn Mulder

Afgelopen zaterdag vierde de psych-surfband MOOON zijn tienjarig bestaan in het Stroomhuis in de vorm van een minifestival onder de naam MOOONFEST. Het programma: Andy & The Antichrist, The People’s Pleasure Grounds en natuurlijk MOOON zelf. De avond wordt aan elkaar gedraaid door DJ’s Frenkie Fuzz, the Blackwax en Local Joe. Naast deze moddervette line-up is er ook nog een loterij waarbij merch kan worden gewonnen met als absolute hoofdprijs gebruikte snaren en een drumvel van MOOON. Geen wonder dat deze avond voor aanvang al was uitverkocht. Wij voegden ons bij het publiek om deze viering mee te maken.

Tekst: Pepijn Mulder

Het podium was als eerste van de Horst-Tilburgse garagerockers van Andy & The Antichrist. Nummers van hun nieuwe album Awful/Awesome werden van begin tot eind mee geschreeuwd door hun trouwe fanbase die minstens de halve zaal leek te vullen. In het midden van het podium sprak bassist Mart van de Logt het publiek toe over de lange historie die de band met MOOON heeft. Rammelende garagerock werd afgewisseld door anekdotes en uitingen van dankbaarheid voor de jarigen. Net voor het einde van de set werden Timo, Tom en Gijs alvast het podium op geroepen voor een kleine champagnedouche terwijl Andy & The Antichrist de set afrondde met publieksfavoriet ‘Crownmountain Man’. 

The People’s Pleasure Grounds bracht na het garagegeweld het Stroomhuis wat meer in de surfstemming met galmende riffs en slicke licks. Het project van multi-instrumentalist Jimmy de Kok (ook wel bekend van Iguana Death Cult) heeft pas één EP op zijn naam staan maar dit bleek meer dan genoeg om een erg goed vloeiende set te spelen. Jimmy’s hazy vocalen worden door de echo psychedelisch, wat de muziek heel erg complimenteert. Ondanks de kou en het slechte weer de afgelopen tijd waande iedereen zich even in een zonnig California. 

Dan het moment van de avond: de set van MOOON zelf. Ze trappen af met hun grootste hit Surf With You van debuutplaat ‘MOOON’s Brew’. Ze spelen strak en 

De lol spat ervan af, de band loopt constant te grijnzen naar elkaar. De zaal staat ook vol met vrienden en trouwe fans die constant getrakteerd worden op favorietjes. ‘Too Cool For Skool’, ‘Mary You Wanna’ worden gretig meegezongen en er ontstaat een erg gezellige moshpit. De band mag dan pas 10 jaar bestaan, maar het voelt alsof ze regelrecht uit de sixties komen. Als de show voorbij is, schreeuwt het publiek om een encore, iets waar de heren graag gehoor aan geven. Bij het aller-allerlaatste nummer ontstaat er een uitgebreide jam, waarbij gitarist Timo steeds fuzzier en waanzinnger gaat spelen. Het publiek vreet het op en juicht uitzinnig mee. Aan het einde van de set is iedereen voldaan en wordt er nog lekker nagepraat en -gedanst op de DJ-sets. Het Stroomhuis was deze avond een tempel van liefde voor MOOON en de scene.