Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 februari 2024

Scroll to top

Top

Borgers Familie Band viert samenzijn in Middelbeers

Borgers Familie Band viert samenzijn in Middelbeers
Lot Grips

3 september 2023, Cultuurboerderij Middelbeers (of Westelbeers als we heel specifiek zijn)…Muziek in de tuin. Vanuit de achtertuin bij Sectie C vertrok ik naar het weilandconcert van Bertus Borgers in Middelbeers, of ja… de Borgers Familie Band. Verschil moet er zijn. Sinds een aantal jaren treedt Bertus op met zijn uitermate muzikale familie samen. Dat doen ze op kleine festivalletjes en als afsluiter van een seizoen samenzijn met een optreden bij de Cultuurboerderij.

Tekst & Foto’s: Lot Grips

Bertus Borgers maakt al zo lang muziek als hij (en wij) zich kan herinneren en heeft in zijn
hoogtijdagen naast het relatief bekende Sweet d’Buster ook met Ne’erlands echte
rock ’n roll-ster Herman Brood gespeeld. Vooral de verhalen maken het uitermate
spannend. Hij refereert er dan ook graag naar. Het nummer ‘Cowboy’ schreef Bertus
samen met Herman waarbij Herman op de achterkant van een bierviltje een cowboy
die een rendez-vous heeft met een Indiaan. Het tekstwolkje zei: let’s all help the
cowboy sings the blues.


Ruud Borgers die ook nog steeds zeer actief is in muziekwereld speelt het nummer:
‘When we were young’, dit spelen ze ook regelmatig met zijn band: Bo/The Rude. Nu
samen met neef Lody, voor dat zijn pa Peer Borgers overleed. ‘Never be clever’; wie kent deze tekst niet, ten gehore gegeven door Bertus en dochter Nova, maar oorsponkelijk van Herman. Fijne song waarbij Bertus de saxofoon goed laat horen. Hij is het zeker niet verleerd.

Een heerlijke middag in de zon, Beerze biertje erbij, lekker kalm aan en gewoon een beetje rock en blues. Alle leden van de familie laten van zich horen, Christine laat zich helemaal gaan bij het nummer: “dr Feelgood” waar ze zich bij laat staan door de drumkunsten van Wouter. Ook aan de fans van Sweet d’Buster werd gedacht deze middag het nummer “Bread” deed zelfs hier en daar een dame dansen.

Bertus Borgers, een muzikant in hart en nieren, voor Rockcity een Eindhovenaar die
en bietje uit de buurt speelde. Tot de volgende!