Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Een Kameroense grootmeester en het Metropole orkest

Een Kameroense grootmeester en het Metropole orkest
Bram van Dal
  • On 7 september 2023
  • https://www.bvdbvphotography.com/

Alleen al de combinatie van een Kameroense grootmeester met een gerenommeerd orkest al maakte mij nieuwsgierig naar dit concert. Gisteren (6 September) liet weer eens zien de verbindende kracht van muziek. De 52 leden van het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Vince Mendoza, leveren een muzikale basis, om één van ’s werelds beste bassisten; volgens menige, gezien als een grootmeester in met name de jazzscene, tijdens dit concert te laten schitteren. Zelfs burgemeester Jeroen Dijsselbloem liet zijn neus zien in het Muziekgebouw, dus dan weet je wel dat er iets bijzonders gaat gebeuren.

Tekst & Foto’s: Bram van Dal

Richard Bona viel als klein jongetje al op door zijn muzikale kwaliteiten en op zijn dertiende debuteerde bij in een Franse jazzclub. Later verhuisde hij naar Europa en later naar New York, waar bij een vaste waarde in de jazzscene werd.In 2013 kwam de samenwerking tussen het Metropole Orkest en Richard Bona tot stand, waarbij muziek als universele taal werd gebruikt en gebruik gemaakt werd van een mix van verschillende muziekstijlen.

Maar ook gisteren, hebben het Metropole Orkest en Richard, laten zien dat die verbindende kracht van muziek nog steeds geldt. Mijn nieuwsgierigheid werd beloond met een mooie show, het orkest zorgde voor een mooie volle klank en Richard Bona, zorgde voor de Kameroense-jazz-achtige swing.