Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Azijnpisser – Cold Cuts

Azijnpisser – Cold Cuts
Jochem van der Steen

Review Overview

Score
8
8

Smeulend

Vol azijn en hardcore power!

Het Eindhovense Azijnpisser is één van de vaandeldragers van de Brabants hardcore scene. Dit is hun tweede album. De plaat zit vol met knetterharde hardcore songs die je terugbrengen naar de jaren tachtig.

Met nummers die zelden boven de twee minuten uitkomen zit het tempo er harder in dan in de neerwaartse carrière van Ali B. De geschreeuwde vocalen van Lieke zitten vol, eh, azijn. De drums zijn rechtdoorzee en hard. De riffs rammelen en schuren. De productie is een tikkeltje gruizig, maar niet ondermaats. Het is vooral rammen en beuken geblazen in de beste hardcore traditie. Toch zijn er die kleine nuances die dit album zo sterk maken. Bijvoorbeeld de dreigende opbouw van ‘Life Decays’. De speedrock riff op ‘The Damage Is Done’. De vette breakdown op ‘Biggest Secret.’ De duo vocalen op titelnummer ‘Cold Cuts’ en ‘Gonna Need A Bigger Boat’. ‘Don’t Bother’ had zomaar een verloren Minor Threat nummer kunnen zijn. De tekst van het politiek geëngageerde ‘Gentrification hipstershit’.

Een fijne, agressieve hardcore plaat die klinkt zoals hardcore moet klinken. En gewoon mooi uit ons Eindhoven. Lekker.

Je kunt de energie van Azijnpisser binnenkort live meemaken trouwens. Op 7 oktober staan ze onder de noemer Stroomhuis Hardcore XL in het Eindhovense Stroomhuis en op 25 november .