Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Spaans benauwd in hete Effenaar bij Hot Mulligan

Hot Mulligan in de Effenaar op 10 september 2023
Remco Moonen-Emmerink

Zondagavond 10 september 2023 bezoek ik de Effenaar voor een avondje genieten van Spanish Love Songs en Hot Mulligan. Toevalligerwijs was het een hete dag met Spaanse temperaturen. Lees snel verder hoe de bands zich onder deze extreme omstandigheden staande hielden (of niet).

Tekst: Remco Moonen-Emmerink | Foto’s: Emily Parry

Op een vroege zondagavond liep de Effenaar al aardig snel vol voor de support act deze avond: Spanish Love Songs. Voor vele bezoekers is deze emo-punkband uit Los Angeles dé reden om deze avond naar de Effenaar te komen (en vermeend ook de reden dat de kleine zaal van de Effenaar pontificaal uitverkocht is). Ik zag frontman Dylan op Jera on Air een prachtig akoestisch optreden verzorgen, en daarom konden we deze avond ook niet missen!

Tekst gaat verder onder de foto

Spanish Love Songs In de Effenaar 2023

De presentatie van de band Spanish Love Songs is vrij statig, maar gaat gepaard met een fantastisch gedetailleerd geluid, waarbij de zang er heerlijk dik bovenop ligt en de, vaak emotioneel beladen, teksten goed verstaanbaar de zaal in komen. Ondanks dat ’t binnen toepasselijk Spaans benauwd is, roept de zanger na ieder nummer dat hij heel blij is hier te zijn, en ook maar even dat Nederland zijn favoriete land is. Hij maakt geen grapje, voegt deze hieraan toe. Het publiek smult van de hits als ´Kick’ en ‘Losers’, welke luidkeels meegezongen worden. Afsluiter ‘Brave Faces, Everyone’ (van het gelijknamige album, zorgt nog even voor de eerste crowdsurfster van de avond én een kroon op de eerste set van de avond, waarbij niemand het droog hield.

Vervolgens draaien de dj’s (bekende gezichten voor Emo Night bezoekers, 22 september een nieuwe editie in Effenaar) een paar pop-punk klassiekers van onder meer Sum 41 en Green Day om het publiek verder op te warmen voor één van de nieuwste sensaties: Hot Mulligan.

Tekst gaat verder onder de foto

Hot Mulligan In de Effenaar

De zelfbenoemde post-emoband uit Michigan knalt er meteen in met een hoog tempo en een nog hoger volume op de schreeuwende vocalen. Deze rommelige performance zorgt er gelijk voor dat het publiek in een grote moshpit veranderd. Alhoewel; de oudere bezoekers die net nog luidkeels Spanish Love Songs meezongen, verschuiven naar achter en maken plaats voor de jongere garde om pit na circle pit uit te voeren in een veel te warme zaal. De energie die Hot Mulligan ontketend is een soort van driewerf  vibe waar je hard op kan gaan. Prima op zijn plek op deze zondagavond in Eindhoven. Ondanks de hitte houden publiek en band elkaar begenadigd bezig en voor ruim een uur is de halve zaal met elkaar versmolten om hierna moe, maar voldaan, naar huis af te druipen voor een hele koude douche.

Wil jij meer soortgelijke muziek bezoeken in Eindhoven? Kom dan 22 september 2023 naar de Emo Night in Effenaar, of bezoek op 22 oktober 2023 Meet Me @ The Altar in Dynamo. Oh ja, kleine voetnoot; Spanish Love Songs speelt 10 februari 2024 in De Helling te Utrecht.

Hot Mulligan In de EffenaarHot Mulligan In de EffenaarSpanish Love Songs In de EffenaarSpanish Love Songs In de Effenaar