Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Carlo X Irene – Carlo X Irene

Carlo X Irene – Carlo X Irene
Jochem van der Steen

Review Overview

Teringherrie van de bovenste of onderste plank
7
7

Rating

Wat een pareltje ontdekten we weer in de Eindhovense underground scene. Deze band met de bijzondere naam Carlo X Irene herbergt in ieder geval ZALM’s Mike Dobber en mensen van Spetterpoep. Verder weten we er niet veel van, behalve wat we hier in zo’n 5 minuten krijgen voorgeschoteld.

Powerviolence geïnspireerd door RTL4 coryfeeën Carlo en Irene, natuurlijk bekend van programma’s als Telekids. De nummers zijn dan ook doorspekt met samples van dit tweetal. Zoals je buurvrouw gisteren ook zei ‘’je moet er maar op komen’’.

Het eerste nummer, ‘Carlo X Irene’ zet het concept vrij duidelijk neer in ongeveer een minuut teringherie met tergende feedback. ‘Death 4 U’ laat een vrij aardig hardcore riffje horen. Zo’n beetje het meest traditionele nummer van de plaat en vrij moshbaar. ‘De Dood Aan De Publieke omroep’ laat een doodsreutel horen die wat aan grindcore doet denken. Die reutel klinkt wel aangenamer dan de lach van Carlo die we daar horen. ‘Gitaar Stemmen Optioneel’ laat twaalf seconden van een riff op een ongestemde gitaar horen. Precies zoals op het etiket staat dus. ‘RTL4 Tyfus Op Met Je Kut TV’ is een vrij strak en kort powerviolence nummer. Hoewel de naam anders doet vermoeden is ‘Ik Ben Er Klaar Mee, Houdoe’ niet het laatste nummer. Nou ja, nummer. Meer een sample met noise. Op dan echt het laatste nummer ‘Markie’, dat gaat over onze gevallen leider Rutte klinkt een death metal grunt.

Kortom, teringherrie van de bovenste of onderste plank. Het is maar hoe je openstaat voor wat nieuws en onconventioneels. Het tegenovergestelde van het commerciele RTL4 dus. Maar er is een groter kwaad natuurlijk. Guys, laat die plaat over Ongehoord Nederland maar komen!