Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Grunge opleving in de Altstadt met Superbloom

Grunge opleving in de Altstadt met Superbloom
Jochem van der Steen

De Altstadt is nog maar net een dag open na de verbouwing en de deuren ruiken nog naar de verf. Maar al meteen staan er wat mooie bandjes op hun vernieuwde podium.

Tekst: Jochem van der Steen | Foto’s: Theo Visser

Uit de as van Chain Reaction en Partisan is Wrong Man gerezen. Deze Gentse post-hardcore band mag de avond openen. Wat meteen opvalt is de passie van vocalist Bjorn Dossche. Hij zingt en beweegt alsof of hij voor een veel groter publiek staat. De nummers zitten goed in elkaar. De afwisselende zangstijl in combinatie met een lichtelijk met blues gekruide post hardcore blijft spannend klinken.

Niet alleen speelt Superbloom vanavond voor het eerst in hun carrière in Nederland. Het is ook meteen hun eerste buitenlandse optreden ooit en het begin van hun Europese tour. De heren uit Brooklyn, New York hebben er dan ook duidelijk veel plezier in. Hun grunge rock doet ons denken aan die oude tijd dat Seattle de muziekscene regeerde.

De zang van Dave Hoon, die tevens gitaar speelt, klinkt wat zeurderig en is een mix van Kurt Cobain en Layne Staley. Soms rocken de nummers  voluit, dan grooven ze weer en soms klinkt het allemaal wat dromerig. Al met al redelijk gelaagde songs waar het publiek aandachtig naar luistert. Na het optreden is de band nog even in de zaal aanwezig ook om even wat korte praatjes te maken en handjes te schudden. Sympathieke band!