Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 februari 2024

Scroll to top

Top

ZALM – TEGEN WIL EN DANK

ZALM – TEGEN WIL EN DANK
Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

HYPER

Poppy en divers, en ZALM

ER IS EEN NIEUWE SINGLE ‘TEGEN WIL EN DANK’ VAN ZALM UIT EN HOE KORT JE OOK DACHT DAT HET VOORHEEN KON, DIT KEER IS HET NOG KORTER. WERKELIJKWAAR, ALS INJE ZIT LANGER OP DE WC IN DE BAAS Z’N TIJD MET JE SMARTPHONE VOOR JE SNOET DAN DAT DEZE PLAAT DUURT, MAAR HIJ IS WEL HEEL VET. EIGENLIJK ZALM GEWOON KEIHARD AAN HET ONTWIKKELEN.

NU WETEN WE TOEVALLIG DAT MIKE D., HET GENIE/’VERWARDE MAN’ ACHTER DIT CONCEPT (JE MAG DAT ZELF INVULLEN, HET ZAL BLIJKEN WAT DEZE SCHRIJVER VINDT), EEN LIEFDE HEEFT VOOR ALLE WACKE NIEUWE DINGEN IN DE POPMUZIEK. HIJ SNAPT OOK ALS GEEN ANDER HOE ALLERLEI SHIT SAMENSMELT EN GEKKE NIEUWE, HYPERECLECTISCHE COMBINATIES GAAT BRENGEN. JE HOORT HET IN DE HIPHOP, MAAR JE HOORT HET OOK BIJ ZALM. ER WAS OOIT EEN BAND EN DIE HEETTE REFUSED. REFUSED WAS FUCKING AWESOME EN VOORAL HUN PLAAT ‘THE SHAPE OF PUNK TO COME’. MISSCHIEN IS DIT WEL ‘THE SHAPE OF GRINDCORE TO COME’. ALTHANS, HIJ SCHREEF GRINDHORDE, MAAR DAT IS HET DAN OOK MISSCHIEN WEL. WETEN WIJ VEEL. ALS ER IETS NIEUWS IS HOOR IK HET VAAK VAN MIKE, DIE ZIT KORT OP DE BAL.

ALLEZ, DUS WAT WE HIER KRIJGEN IS EEN DIKKE KLODDER GRINDCORE MET DE TRADITINELE INTERNETGEKKIEFRAGMENTEN, MAAR OOK RAVE AN HYPERPOP. DE INTRO VAN ‘TEGEN WIL EN DANK’ IS SUPERMELLOW, MET EEN BEETJE ZO’N DRUGGY TRIPHOP BEAT DIE LEKKER EEN BEETJE DOORSUKKELT. IS DIT ZALM OF HEB IK EEN SOORT HELE GARE PORTISHEAD REMIX OPGEZET? OH, WACHT, DAAR IS DE ZALM DISTORTED-ALLES-KAPOT-SCREAM, MAAR NU MET EEN RARE AUTOTUNE VERVORMING EROVER. IK WIL MET MIJN STOEL GOOIEN. MAAR OOK WIL IK MIJN STOEL KNUFFELEN. HET IS HEEL RAAR, NET ALS RIVELLA, MAAR DUS OOK WEL LEKKER. WAT DE FUCK GEBEURT HIER? WAAROM HEB IK HIER ZULKE VREEMDE GEVOELENS BIJ?

HET BEGINT EVEN GOED, MET RAUWE D-BEATERIGE GRIND TERREUR, MAAR DAN IS HET WEER RAAR. WE HOREN GEEN BRUL OP ‘DE MENSEN VAN NU WILLEN EEN CURE TEGEN DEPRESSIE’. HET IS EEN BEETJE WEIRDE HIPHOP IN NEDERLANDS EN ENGELS DOOR ELKAAR MET ZO’N HYPERPOP BEATJE ERONDER, EN IK HEB GEWOON NOOIT ZOVEEL DRUGS GEBRUIK MAAR IK DENK DAT SOMMIGE DRUGS ZO VOELEN. IK VOEL TINTELINGEN IN MIJN BUIK, IK VIND DIT HEEL LEUK. IK VIND ‘JIJ MAAKT ME HAPPY ALS WARME SPAGHETTI’ EEN ERG MOOIE ZIN. DAARNA GAAT HET OVER EEN ERECTIE EN KOMEN WOORDEN DIE IK NIET VOLG. DEZE SONG DWINGT MIJ OM MET JONGEREN TE PRATEN. DENK IK.

‘GAS GEVEN OP ZAKEN’ IS GELUKKIG ZOALS HET HOORT, MAAR NET IETS MEER GABBER/RAVE. HIER WIL JE OP HAKKEN EN DE SAMPLES SLUITEN DAAR OP AAN. LEKKER FEESTEN DOE JE MET ZALM. IK DENK DAT ZALM OP THUNDERDOME MOET SPELEN, WANT DAT IS TOCH DIE BESTE FEESTJE.

KIJK ZALM IS GEWOON BEST AWESOME EN DEZE WILDE EXPERIMENTEN ZIJN OOK COOL. IK BEN BENIEUWD WAT ONS NOG MEER TE WACHTEN STAAT. IN IEDER GEVAL FIJN DAT MIKE OOK EVEN AAN Z’N GROOTSTE FANS DACHT EN ONS EEN PRIMEURTJE GAF. WE WILLLEN OOK GRAAG EENS MEESCHREEUWEN OP EEN TRACK DAT EINDHOVEN ROCKCITY DOOD IS MAAR DAT DOOD HET NIEUWE LEVEN IS OFZO. NOU, GA MAAR SNEL EVEN LUISTEREN, WANT HET IS EEN LEUKE PLAAT.

MAAR ER KOMT DUS NOG MEER ZALM AAN EN STAY TUNED VOOR EEN VERSE LADING ZALM.