Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Woody & Paul zorgen met Let it Shine voor zachte landing

Woody & Paul zorgen met Let it Shine voor zachte landing
Theo Miggelbrink

Review Overview

Score
8.5
8.5

Heerlijk

Als een warme herfstzon

Stoppen op het hoogtepunt. Dat was wat Woody & Paul deden na de release van ‘Heroes & Zeroes’ (met o.a. de fantastische single ‘The Joker, Baby’).Maar de creatieve vonk ontbrak om verder te gaan. Al werden er nog wel pogingen ondernomen zoals Woody aan Eindhoven Rockcity’s Guido Segers vertelde in het interview dat laatstgenoemde onlangs met hem had.
Er was een coronacrisis voor nodig om te zorgen dat de heren muzikaal weer naar elkaar toegroeiden. Op het nieuwe album ‘Let it Shine’ slaan ze nieuwe wegen in. Weg van de heavy sound die in de zero’s door bands als Peter Pan Speedrock en 35007 gedicteerd werden.

Het levert een heerlijke mellow nazomerplaat op. Zeker als je je bedenkt dat de woonkamer van uw recensent baadde in het strijklicht van een aangenaam nazomerzonnetje terwijl zijn woonkamer zich vulde met de kakelverse klanken van deze nieuwste release. ‘Let It Shine’ zingen de heren in de gelijknamige opener. Een mooiere symbiose heb ik zelden meegemaakt toen ik een album voor het eerst opzette. En het blijft zo fraai. In ‘Quiet Nights’ is het “Ooh shoe wap wap” bijna suikerzoet, maar o zo fraai. “Not a summer of observation, A super session of contemplation” zingen de heren vervolgens in ’Summer Of Observation’. Mischien wel dè song die, met zijn dreigende baslijntjes mooie brug en lichte feel, de sfeer van het album het beste weergeeft (bovendien zit er een grappige tekstverwijzing naar Nirvana in). Zelfs als een song dan toch even steviger wordt, zoals in ‘I Can’t Sleep’ blijft het allemaal even fraai. Een troubadour als Rufus Wainwright zou jaloers kunnen worden op die song. Zo ook in afsluiter ‘Onwards’ waarbij ze een qua fraaie samenzang — met succes — een illuster duo als Simon & Garfunkel naar de kroon lijken willen te steken. Het is bovendien een song die je qua titel zou kunnen op vatten een “note to self”. Hopelijk blijft het heilige vuur de komende jaren branden bij de twee creatieve duizendpoten. Met Let It Shine leveren de heren in ieder geval een bijzonder fraaie comebackplaat af. Een plaat die heerlijk je brein in meandert.