Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

De volledige line-up van Hit The City 2023 is bekend

De volledige line-up van Hit The City 2023 is bekend
Redactie

Hit The City is het gratis toegankelijke muziekfestival voor nieuw muzikaal talent dat zich niet bindt aan genres en de levendigheid van Dutch Design Week doortrekt naar de avond. Op 19-21 oktober ontdek je de meest veelbelovende acts van het moment, verspreid over meer dan tien locaties in de Eindhovense binnenstad. Met de toevoeging van 18 nieuwe namen is de line-up nagenoeg compleet. Deze editie zie je: Naaz, Sticks + sor, DITZ, Alex Vargas, Nusantara Beat, Lander & Adriaan, DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson, Reanny, Hak Baker, Deijuvhs en meer.

Muzikale ontdekkingen gaan hand in hand met gevestigde acts die zichzelf opnieuw hebben uitgevonden. Het festival wordt op de donderdag afgetrapt met een gratis toegankelijke openingsavond in de grote zaal van Effenaar, waar Nederlandse hiphop grootheden Sticks en sor op het programma staan. Op vrijdag wordt deze plek gevuld door popsensatie Naaz, The Indien en indiepop-virtuoos Alex Vargas, die met een nieuwe sound zijn terugkeer maakt op het festival. Ook terug op Hit The City: elektronische hiphop-act Chibi Ichigo, die samen met indie-project Mayorga en rapper Bawo de laatste toevoeging is aan het programma van de kleine zaal.

De kelder van Dynamo wordt op vrijdagavond getransformeerd tot een broeinest van grensverleggende hiphop, dankzij Nebulous Forms – een concept van Effenaar dat de experimentele underground van het genre verkent. Wie zijn hiertoe beter in staat dan queer rapduo LIONSTORM dat niet bang is stereotypes uit te dagen, of UK-acts Denzelf Himself en Deijuvhs samen met het Antwerpse Kleine Crack & Slagter, die hiphop vermengen met genres variërend van horror tot hardcore, punk, metal, drill of jungle. Met Eindhovens collectief Boolin’ als curator, omarmt het festival op zaterdag veelbelovende en opkomende hiphop artiesten als latin rapper Mariposa en streaming hit-acts Reanny, Siggy & D1ns, Lusho en Brokezart.

Met Library Card en Neighbours Burning Neighbours staat de vrijdagavond in het Stroomhuis in het teken van de Rotterdamse post-punk scene. Hit The City’s rijke geschiedenis aan toffe indie- en gitaaracts wordt voortgezet met toevoegingen als The Joy Hotel, Big Special, Loupe, Girl Scout, Jimmy Whispers, Molino, Chartreuse en THAMES. Groter fan van het hardere gitaarwerk? The Jack is het decor voor rauwe bands als DITZ, Bad Breeding, Naked Lungs, Lambrini Girls, Hammok en Humour en in Blue Collar vind je metalbands Autarkh, Crouch en Throwing Bricks.

Dat op Hit The City alle muzikale uithoeken worden opgezocht, zie je terug in het contrast tussen, aan de ene kant, hedendaagse en eclectische pop-acts als Yaro Mila, Guusje, Amina, Malu, Anna-Rose Clayton of DeathbyRomy, en aan de andere kant het vintage jaren ’60 en ’70 geluid dat weerklinkt in de surfrock van The People’s Pleasure Grounds, de weelderige popnummers van M. Lucky en Cosmic Crooner of het op oude Arabische psychedelische en traditionele Indonesische muziek geïnspireerde Sababa 5 en Nusantara Beat.

Lander & Adriaan brengen je juist terug naar de jaren ’90 met hun jazz-rave mash-up van 90s dance genres. Waar de R&B van Kaya Imani, de afropop van Amartey of de afrobeats in de muziek van DjeuhDjoah & Lieutenant Nicholson en Yung Dada je doen bewegen, nodigen neo-soul artiest Sophie Faith, neo-klassiek artiest Andert Tysma en singer-songwriters Morpheus, Jonathan Rhodes en Blossom Caldarone juist uit tot introspectie. Maar acts als G-folk artiest Hak Baker, die zijn bijzondere levensverhaal omzet in protestmuziek, of Porcelain id die in hun poëtische teksten onderwerpen als gender, identiteit of racisme vermengt, zetten misschien wel het meest aan tot nadenken.

Hit The City 2023 vindt plaats van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober in verschillende zalen in de Eindhovense binnenstad. Het gehele festival is gratis toegankelijk en heeft in haar 10-jarige bestaan al het podium geboden aan artiesten zoals Loyle Carner, Phoebe Bridgers, Viagra Boys, Fontaines DC, The Haunted Youth, Khruangbin, Joost, S10, Zwangere Guy, Alex G, Baauer, Wolf Alice, Glass Animals en meer.

Hit The City wordt geprogrammeerd door Effenaar en Friendly Fire, en is mede mogelijk gemaakt door ASML.