Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Netwerken is net werken bij de Metal Business Club in de Effenaar

Netwerken is net werken bij de Metal Business Club in de Effenaar
Jochem van der Steen

We mochten deelnemen aan de Metal Business Club bijeenkomst in Eindhoven. En wel op één van onze favoriete plekken van Eindhoven, de Effenaar. De Metal Business Club is een nieuw opgerichte club die zich richt op liefhebbers van heavy muziek (punkrock, hardcore en metal). Zij willen het stigma bestrijden waar liefhebbers van heavy muziek nog steeds mee te maken krijgen in de maatschappij. Daarnaast is het een club om waardevolle zakelijke contacten te leggen.

Tekst: Jochem van der Steen | Foto’s: Emily Parry

Het mooie van een dergelijke business club is dat het netwerken eens niet in jasje en dasje gaat en dat het supermakkelijk is om met elkaar contact te maken op basis van de gedeelde liefde voor metal.

 

De avond start met een speech door oprichters David Brinks en Richard Theuws. Zij vertellen over hoe de club is opgericht en waar ze heen willen in de toekomst. Dat alles met een aangename knipoog gebracht.

Vervolgens is het tijd voor speed(metal) dating! In groepjes van zes personen maken de bezoekers kennis met elkaar. Dit middels een korte ‘’pitch’’ van ongeveer een minuut waarin verteld wordt wie iedereen is, wat ze bij de Metal Business Club zoeken en wat ze eventueel te bieden hebben. Een prima manier om je netwerk uit te breiden en gewoon gezellig.

Dan volgt een mooie rondleiding door de Effenaar inclusief een bezoekje aan backstage en de kleedkamers. Superleuk om alle oude concertposters backstage te zien en natuurlijk boeiend eens te zien waar de artiesten uithangen voor en na de show. Hoogtepuntje is het gastenboek in de kleedkamers, waar artiesten leuke krabbels in hebben achtergelaten. Als afsluiter krijgen we nog even het pas verbouwde restaurant te zien.

Na dit min of meer officiële gedeelte is het dan tijd om het netwerken voort te zetten. Onder het genot van een pilsje of ander drankje babbelt iedereen nog uitgebreid en ongedwongen met elkaar. Nieuwe connecties worden gelegd en oude bekenden bijgepraat.

 

Al met al een leuke avond die voor enthousiaste ondernemers de moeite waard was.