Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Depraved Will – Aletheia

Depraved Will – Aletheia
Jochem van der Steen

Review Overview

Professioneel, solide, minder verrassend
7.5
7.5

Rating

Dat er fijne deathcore uit Eindhoven komt wisten fans van bands als Torn From Oblivion, die hoge ogen gooiden op Dynamo Metal Fest afgelopen jaar natuurlijk ook al. Daar mag je Depraved Will aan toevoegen. Oh, even vooraf nog… Ik heb het even opgezocht zodat jullie het niet meer hoeven te doen. ‘Aletheia’ komt uit het Grieks en betekend ”waarheid” of ”on-verborgenheid”. Dat geeft deze plaat dan toch weer een mooi intellectueel randje. Jaja, deathcore gaat niet alleen om brute breakdowns.

Wat de eerste track, ‘Darkened Horizon’ zo interessant maakt is het black metal randje, een beetje in de stijl van Carnifex. Die invloeden komen in de andere nummers ook naar voren, vooral in wat tremolo riffs op ‘Demons Of The Past’, maar iets minder sterk. Het zware geluid, in combinatie met een distorted grunt zullen fans van het genre de vinger bij aflikken. De ‘bleh!’ op ‘Cycle Of Fear’ is wel heel lekker ook. Het aantal breakdowns is beperkt, maar er zit wel een pareltje tegen het einde van ‘A New Truth’. Er heerst een soort klepperend drumgeluid wat kenmerkend is voor het genre. Het klinkt allemaal wat minder schizofreen dan bands als Shadow Of Intent en Lorna Shore, maar de invloed van die bands is wel terug te horen. In die zin is het grootste compliment ook het grootste punt van kritiek. De productkwaliteit en songs kunnen zich meten met deze grootheden in het genre. Echter, het voegt ook niet heel veel toe aan deze, ongetwijfeld, bronnen van inspiratie.

Dat gezegd hebbende, als je gewoon niet genoeg kunt krijgen van dit soort deathcore is dit gewoon een perfecte plaat voor je. En natuurlijk moet je ze live gaan aanschouwen dan. Ik schat in dat we deze heren snel genoeg als voorprogramma gaan van de meer gevestigde namen.