Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Jera on Air maakt eerste lading namen bekend

Jera on Air maakt eerste lading namen bekend
Redactie

Een 30-jarig huwelijk wordt een parelen bruiloft genoemd. Maar hoe noem je het wanneer je als festival je 30e editie viert? We hebben eerlijk gezegd geen idee. Wat we wel weten is dat Jera On Air een parel van een festival is én dat komend jaar de 30e editie op de agenda staat. En wel op 27, 28 en 29 juni 2024. Van donderdag tot en met zaterdag staat het festivalterrein in Ysselsteyn weer vol met het beste op het gebied van punk, hardcore en metalcore. Dit jaar zijn onder andere Electric Callboy, Dropkick Murphys, Bad Religion, Sum 41, While She Sleeps, Thy Art Is Murder en nog heel veel meer terug te vinden op de diverse podia.

Van dertig bands werd deze week bekend dat ze volgend jaar richting Noord-Limburg komen, om te laten zien waarom ze worden gerekend tot het allerbeste op het gebied van alternatieve muziek. Vanaf donderdagochtend 27 juni worden de toegangspoorten naar het festival en de camping weer wagenwijd opengezet, en worden de duizenden bezoekers met open armen ontvangen in Ysselsteyn. Zij kunnen zich net als tijdens de 29 voorgaande edities verheugen op hun favoriete punk-, hardcore- en metalcorebands. Bij liefhebbers van laatstgenoemd genre zal het hart sneller gaan kloppen van Electric Callboy. Met een dikke mix van metalcore, post-hardcore en een flinke dot techno, kennen deze Duitsers – inclusief typische snor – slechts één standje: volle bak. Een optreden van Electric Callboy staat garant voor spektakel, energie én keihard meezingen. Op donderdag laten ze zien waarom ze inmiddels honderden miljoenen keren werden gestreamd op Spotify.

Jera on Air donderdag

Naast Electric Callboy zien we donderdag in ieder geval ook Bad Religion het hoofdpodium beklimmen. Als godfathers van de melodieuze punkrock inspireren deze Amerikanen al meer dan 40 jaar hun vakbroeders. Alle hits komen tijdens Jera On Air voorbij. Van ‘American Jesus’ tot ‘You’ en van ’21st Century’ tot ‘Punk Rock Song’. Bad Religion en Electric Callboy krijgen op donderdag in ieder geval gezelschap van Authority Zero, Madball en Ploegendienst.  Ook Shadow of Intent, Gel, Get The Shot, Hot Mulligan en Knosis maken hun opwachting tijdens de eerste festivaldag van Jera On Air.

Jera on Air vrijdag

De vraag is niet óf er bij Dropkick Murphys wordt meegezongen, maar vooral hoe hard. Het antwoord volgt vrijdag 28 juni. Want ‘the boys are back’. En hoe. Met hun mix van Ierse folk en punk zijn hits als ‘I’m Shipping Up To Boston’, ‘Rose Tattoo’ en ‘The Dirty Glass’ een garantie dat de decibellen door het dak van de festivaltent gaan. Punk-anthems zoals ze bedoeld zijn. Daar weet Sum 41 ook alles van. De legendarische poppunkers zijn bezig met hun afscheidstournee en hebben Jera On Air gekozen als de plek waar ze voor de allerlaatste keer op een Nederlands festival te zien gaan zijn. Nog één keer meeschreeuwen met ‘Fat Lip’, ‘In Too Deep’ en ‘Still Waiting’: het kan voor de allerlaatste keer op vrijdag 28 juni in Ysselsteyn. Op dag twee van Jera On Air geven verder Silverstein, Counterparts, Biohazard en Ice Nine Kills kleur aan het festival. Net als Hang Youth, Better Lovers en Bleed From Within.

 Jera on Air zaterdag

Voor rustig uitbrakken is er op zaterdag 29 juni geen tijd. Ook dan worden de bezoekers getrakteerd op een overvol programma, verdeeld over meerdere stages. De absolute headliners van deze dag moet nog bekend gemaakt worden maar met hun snoeiharde riffs zorgen While She Sleeps en Thy Art Is Murder er alvast voor dat ook tijdens de laatste uren van Jera On Air 2024 de slaap het niet wint van het verlangen om alles te geven. De metalcore van het Australische Thy Art is Murder, valt op door de donkere sfeer, krachtige hooks en bovenal loepzuivere muziek. Termen die grotendeels ook op While She Sleeps van toepassing zijn. Al 15 jaar is dit Engelse vijftal bezig om zichzelf te (her)ontdekken en is iedere versie beter dan ooit. Tijdens de slotdag van de 30e editie tonen ook Bury Tomorrow, Comeback Kid, Bob Vylan, Alpha Wolf, Fit For A King, Bane, Erra en Incendiary wat ze in hun mars hebben.

Tot nu toe bekend op alfabetische volgorde:

Alpha Wolf – Authority Zero – Bad Religion – Bane – Better Lovers – Biohazard – Bleed From Within – Bob Vylan – Bury Tomorrow – Comeback Kid – Counterparts – Dropkick Murphys – Electric Callboy – Erra – Fit For A King – Gel – Get The Shot – Hang Youth –  Hot Mulligan – Ice Nine Kills – Incendiary – Knosis – Madball – Ploegendienst – Shadow of Intent – Silverstein – Sum 41 – Thy Art is Murder – While She Sleeps

Jera on Air tickets

De kaartverkoop voor Jera On Air 2024 is op maandag 6 november van start gegaan. In 2023 mocht het festival iedere dag zo’n 15.000 bezoekers, afkomstig uit 55 landen, verwelkomen. De tickets vind je hier. Hier is naast informatie over de kaartverkoop, ook alles te vinden over de volledige line-up en alle overige relevante informatie over het festival.