Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Elegy overtuigt in Dynamo met indrukwekkende comeback show

Elegy overtuigt in Dynamo met indrukwekkende comeback show
Bram van Dal
  • On 7 november 2023
  • https://www.bvdbvphotography.com/

De manier waarop je je maandag begint is niet zo belangrijk, het gaat er meer om hoe je het weekend afsluit. Dynamo heeft daar de perfecte oplossing voor met deze show van Elegy. De avond begint daarvoor al met een explosieve energie die de zaal vult zodra de band Starscream het podium betreedt. De muzikale stijl van deze band lijkt een unieke mix te zijn van de grootheden Queen, AC/DC en Led Zeppelin. Bij het eerste nummer wordt al snel duidelijk dat zanger Tim van den Eijnden niet alleen het kapsel van Brian May heeft maar ook zo rockt op zijn gitaar, maar ook over dezelfde vocale uitschieters beschikt als Brian Johnson van AC/DC.

Het is werkelijk fascinerend hoe Starscream erin geslaagd is om deze twee iconische persoonlijkheden te combineren in één en dezelfde persoon. Tijdens het optreden worden we betoverd door de krachtige en uitmuntende zang, gecombineerd met het virtuoze gitaarspel van Tim. Zijn vocale prestaties zijn werkelijk van wereldklasse en doen niet onder voor die van de legendarische Brian Johnson. Samen vormen Ruben Heijnsbroek (bassist) en Cyriel Steven (drummer) een onverslaanbaar duo op het podium. Hun samenspel is strak en naadloos, waarbij ze elkaar perfect aanvullen. De baslijnen en drums zijn als een ritmische stuwkracht die de show naar nieuwe hoogtes brengt en het publiek meesleurt in de muziek.

Een opvallend en intrigerend detail dat de aandacht trekt tijdens de voorstelling, is de ongewone positionering van het drumstel. Waar normaal gesproken het drumstel op de achtergrond van het podium te vinden is, is het deze keer bijna op gelijke hoogte gepositioneerd als de bassist en de zanger. Dit verrassende arrangement zorgt direct voor een totaal andere visuele ervaring van de show.

Na dit geweldige optreden, is het aan de mannen van Elegy. Ondanks dat Starscream een indrukwekkende show neerzet, kan Elegy niet overtroffen worden, aangezien zij een zeer ervaren band zijn. De band werd opgericht in 1986 door gitarist Henk van de Laars en bassist Martin Helmantel, en behaalde tot in de vroege jaren 2000 enorm succes. Ze verkochten meer dan 250.000 platen in ongeveer 60 landen, waardoor ze een wereldwijde fanbase verworven hebben.

Met een onmiskenbaar gevoel van opwinding en anticipatie, worden wij als toeschouwers getrakteerd op een adembenemende live show die ons kristalhelder doet beseffen dat deze band na een afwezigheid van maar liefst 20 jaar eindelijk weer terug is. Een krachtige en bevlogen groep van vijf getalenteerde muzikanten bundelt hun krachten om ons te tonen waar zij al die jaren naar hebben gestreefd en voor hebben geknokt. Terwijl de schijnwerpers op hen gericht zijn, zien we hoe elke muzikant zijn instrument met ongeëvenaarde passie beroert. Maar het is niet alleen de muziek die ons meesleept in deze betoverende avond. De charismatische zanger, Ian Parry, en zijn medebandleden weten op meesterlijke wijze een intens contact tot stand te brengen met het publiek, waardoor er een sfeer ontstaat die je werkelijk met ontzag vervult.

Ian Parry, wiens stemgeluid doordrenkt is van emotie, weet als geen ander hoe hij ons kan raken en meenemen op een meeslepende reis door de rijke klanken van de muziek. Zijn charisma is grenzeloos en zijn podiumpresence is werkelijk verbluffend. Het is alsof hij direct tot jou als individu zingt, waardoor je jezelf wanend in een privéconcert van de hoogste kwaliteit. En dan zijn er nog de andere leden van de band, die moeiteloos hun eigen instrumenten laten samensmelten tot een meesterwerk van geluid en ritme. Ze wekken een passie en energie op die je doet vergeten waar je bent, en je volledig onderdompelt in de muzikale magie die ze creëren. Elk van hen draagt zijn eigen unieke persoonlijkheid bij aan de groep, waardoor er een samenhorigheidsgevoel ontstaat dat dieper gaat dan louter muziek maken. Het is een symbiose van talent en broederschap.

Terwijl het publiek geniet van de ongekende muzikaliteit en het fenomenale geluid dat deze band uitstraalt, voelen we ons één met de muziek en met elkaar. Het is een gedeelde emotie die ons allen verbindt en ons doordringt van een vreugde die niet in woorden te vatten is. Al met al worden we getrakteerd op een onvergetelijke avond vol nostalgie, passie en meeslepende muziek. Deze band is terug en brengt ons iets buitengewoons, iets waar je “U” tegen zegt. Dus laten we onze zorgen vergeten en ons verliezen in de betovering die zij brengen, want hun terugkomst is niets minder dan een godsgeschenk voor iedere muziekliefhebber die het geluk heeft om deel uit te maken van dit onvergetelijke concert.

Natuurlijk kan ik niet met zekerheid zeggen wat de maandag zal brengen, maar ik kan met volle overtuiging zeggen dat Starscream en de mannen van Elegy het weekend op een fantastische manier hebben afgesloten.

Tags