Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

Speedmobile geeft gas met nieuw live- en studioalbum

Speedmobile geeft gas met nieuw live- en studioalbum
Redactie

Speedmobile geeft volgend jaar weer serieus gas, want de mannen presenteren in maart 2024 een live album en komen in augustus van dat jaar ook nog met een splinternieuw studioalbum. En het mooie is dat we vanaf nu al een voorproefje krijgen van het nieuwe materiaal, want de band heeft 1 november jl. op de single ‘Straight Off The Farm Too’ al twee nieuwe nummers uitgebracht. Het gaat bij de tracks om een cover van het Motörhead-nummer ‘Rock Out’ (“A tribute to Lemmy and the boys,” aldus Speedmobile) én een eigen nummer van Speedmobile, getiteld ‘The Devil Is My Witness’.

Na die 1ste november presenteert Speedmobile elke zes weken twee nieuwe tracks. Het komende studioalbum zal uiteindelijk worden samengesteld uit de nummers die om die zes weken uitkomen. En dat is nog niet alles, want de band heeft in oktober jl. ook al een video wereldkundig gemaakt met opnamen van de studiosessies voor de nieuwe tracks. Luister hier naar de twee tracks van de nieuwst single of ga op vrijdag 22 december naar de live show in Café The Jack op Stratumseind.

Speedmobile Studio Sessions October 2023

Wat krijg je als je zanger/gitarist Jeroen Haamers, de frontman van Batmobile, de hardst rockende Rock & Roll band van Nederland, in één ruimte stopt met drummer Bart Nederhand en bassist Bart Geevers, de ritmesectie van die andere hardst rockende band van Nederland, Peter Pan Speedrock? Juist… Speedmobile! Wat eind 2018 begon als een eenmalig optreden waarbij Motörhead klassiekers gespeeld werden tijdens een herdenkingsshow voor Lemmy, is nu uitgegroeid tot een volwaardige band.

Het startsein werd in 2020 al gegeven door de single ‘Devil Of Rock & Roll’ gevolgd door de release van de gelijknamige EP. Die EP werd door Music on Vinyl uitgebracht op rood transparant vinyl in een gelimiteerde oplage van 1000 genummerde exemplaren. Het eerste full length album van Speedmobile met de titel ‘Supersonic Beat Commando’ verscheen eind 2022.