Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Floor Jansen in Klokgebouw tijdens tweede editie BRIDGE Guitar Festival

Floor Jansen in Klokgebouw tijdens tweede editie BRIDGE Guitar Festival
Reno van der Looij

BRIDGE Guitar Festival komt terug naar de Brainportregio Eindhoven. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024 staat het festival in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die via dit bijzondere, geliefkoosde snaarinstrument mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt.

De eerste grote show die we kunnen aankondigen vindt plaats op zaterdag 1 juni 2024. Dan geeft Floor Jansen een concert in het imposante Klokgebouw in Eindhoven. Ook geven we hieronder de eerste namen prijs van het gratis stadsfestival onderdeel BRIDGE AROUND TOWN. Meer artiesten voor BRIDGE worden op zeer korte termijn bekend gemaakt. De kaartverkoop voor het concert van Floor Jansen begint aanstaande vrijdag 8 december om 10.00 uur. Alle informatie over het festival en de kaartverkoop is te vinden op www.bridgefestival.com.

5 Days of Everything Guitar

BRIDGE staat voor ‘5 Days Of Everything Guitar’, en met ‘Everything Guitar’, bedoelen we dan ook dat álles in het teken staat van de gitaar: van grote headlineshows in iconische venues tot huiskamerconcerten, van workshops door gitaarhelden tot een omvangrijke gitaarbeurs, van educatie-projecten voor kinderen tot jamsessies en van álle gitaargenres op één gratis stadsfestival.

BRIDGE verbindt 360 graden rond. Naast een rijk live-programma met meer dan honderd artiesten, presenteren we tijdens BRIDGE nog veel meer onderdelen die allemaal in het teken staan van dat machtig mooie instrument: de gitaar. Via de grote gezamenlijke liefhebberij van de gitaar, verbinden we de hele Brainportregio, mét elkaar en vóór elkaar. Met andere woorden: we slaan van 29 mei tot en met 2 juni 2024 wederom één brug, met gitaarmuziek als solide verbindend bouwmateriaal.

Floor Jansen in het Klokgebouw

De eerste grote naam die we voor BRIDGE aankondigen is Floor Jansen. Bruggen bouwen met een dijk van een stem. Dat is wat zij als geen ander kan. Ze bouwt die muzikale infrastructurele hoogstandjes tussen symfonische muziek, rock, pop en metal. Die krachtstem klinkt vooral onweerstaanbaar in combinatie met stuwende gitaren. Dat liet ze horen bij After Forever, Revamp, Nightwish en nu ook als soloartiest. Tijdens BRIDGE 2024 geeft Floor een concert waarbij je kunt genieten van die bijzondere combinatie.

Gratis stadsfestival: BRIDGE AROUND TOWN

Was je half mei van dit jaar in Eindhoven, dan heb je het vast gemerkt: met een gratis stadsfestival sloeg BRIDGE haar vleugels uit over de hele stad. Ook bij de tweede editie van het festival kun je op heel wat plekken in het centrum van Eindhoven bands en artiesten gratis bewonderen. Dit gedeelte van het festival heeft nu ook een naam: BRIDGE AROUND TOWN. In Café Wilhelmina, De Rozenknop, The Jack, Stroomhuis, Altstadt, Effenaar Kleine Zaal, Muziekgebouw M, LAB-1, en ook buiten o.a. op het Wilhelminaplein, staan bij de editie van 2024 tientallen bands geprogrammeerd. De eerste zes daarvan kunnen we alvast prijsgeven: Bombino, JB Meijers, Leif de Leeuw band, Ploctones, Aynsley Lister en Erja Lyytinen.

Meer BRIDGE

De website wordt regelmatig aangevuld met nieuwe programmaonderdelen voor het festival, maar we kunnen nu alvast verklappen dat de imposante Guitar Convention op zaterdagmiddag 1 juni wederom plaatsvindt in Muziekgebouw Eindhoven. Hier kun je als liefhebber terecht voor de laatste technische snufjes over de gitaar. Ook kun je interessante masterclasses en workshops bijwonen. Tickets voor de Guitar Convention zijn binnenkort te koop. Daarnaast werken we met verschillende muziekopleidingen, podia en ondernemers hard aan een aantal andere projecten voor BRIDGE. Ook gaan we met een paar muzikale troubadours de Eindhovense woonwijken in, zijn we weer aanwezig in Helmond, Nuenen en Veldhoven en natuurlijk vergeten we onze Guitar Heroes en het jeugdorkest niet.