Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni 2024

Scroll to top

Top

Nieuw festival Hellmond Open Air met Life of Agony en Metal Church

Nieuw festival Hellmond Open Air met Life of Agony en Metal Church
Redactie

Hellmond Open Air zet onder meer Life of Agony en Metal Church op de post. Dit nieuwe festival in Helmond komt uit voort uit een samenwerking tussen Loud Noise en de Cacaofabriek .

In een tijd waarin de deathcore slams en oorlogsmachines van onder andere Zweedse metal makelij je om de oren vliegen, vonden ze het een goed idee om terug in de tijd te gaan en te gaan feesten alsof het weer – pak ‘m beet –  1993 is. Naast bovengenoemde bands, staat ook Dog Eat Dog, Pro-Pain en Vengeance op de post. Daar komen binnenkort nog 3 band bij. Tickets vind je hier met een leuke  10% korting tot en met 31 december 2023 op een ticket met de code HELLMONDSEKERST10.

Header foto: Life of Agony @ Helldorado 2023 door Bram Geurts voor Eindhoven Rockcity

Over de Hellmond Open Air line-up

Life Of Agony raast sinds het debuut “River Runs Red” nog steeds lekker door en slaat komende zomer daarbij Helmond niet over. Dat wordt weer heerlijk bangen en springen op hits als “This Time”, “Lost at 22” en “Weeds”. Metal Church draait al sinds de jaren ’80 mee en was zelfs ooit headliner op Dynamo Open Air. Heavy met af en toe wat speed metal en vooral veel melodie maken van Metal Church een unieke band. Zo’n 40 jaar na het legendarische “Metal Church” debuutalbum, zitten hits als “Ton Of Bricks”, “Gods Of Wrath”, “Beyond The Black” en “Badlands” in het collectieve metal geheugen gegrift.

Een feest der herkenning gaat het zeker ook worden bij Dog Eat Dog. Zij zullen een “All Boro Kings”- set ten gehore brengen, met alle hits die jij kent en ook graag wil horen. If These Are Good Times? Nou, dat weten wij wel zeker! Gary Meskil zou je kunnen kennen van de Crumbsuckers maar bij het grote publiek is de sympathieke Amerikaan sinds begin jaren ’90 vooral bekend met zijn band Pro-Pain. Metal met hardcore randje? Of hardcore met een metal randje? Het zal er maar net aan liggen wie je het vraagt. Waar iedereen het over eens is, is dat met “Foul Taste Of Freedom” een dikke basis werd gelegd voor het daaropvolgende succes. “There was death on the dancefloor, from the heavy connection of the Pro Pain sound”. We gaan het zien! Do you hate hardrock? Guess you’ve never seen… Vengeance! Er was een tijd dat je bij iedere hardrock/metal show wel minstens één shirt zag met die opdruk. En het is ook onmogelijk om de aanstekelijke hardrock van Vengeance te haten. Ze bestaan inmiddels alweer 40 jaar maar Leon Goewie en kornuiten maken er nog steeds een feest van!