Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 februari 2024

Scroll to top

Top

Fuzz Club Eindhoven keert na 4 jaar terug in de Effenaar

Fuzz Club Eindhoven keert na 4 jaar terug in de Effenaar
Reno van der Looij

Na een onderbreking van vier jaar kondigt het in Londen gevestigde indie label Fuzz Club de terugkeer en de eerste reeks namen van Fuzz Club Eindhoven aan; een tweedaags muziekfestival gewijd aan alles wat met fuzz, reverb en drone te maken heeft. Fuzz Club Eindhoven 2024 vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei in Effenaar. Early bird tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via deze link.

Onder andere Night Beats is bevestigd; het Amerikaanse psychedelische/garagerock project rondom Danny Lee Blackwell, die eerder dit jaar het zesde studioalbum Rajan uitbracht. Het album bevindt zich muzikaal ergens tussen een vintage western film en een psych-pop opus, doordrenkt met Anatolische funk en soulvolle R&B. Het uit Los Angeles afkomstige Frankie And The Witch Fingers brengt hun wilde psych-punk freak-outs en het pas uitgebrachte album Data Doom ten gehore. Het productieve viertal vanThe Men geeft een zeldzame Europese show in het teken van hun negende en nieuwste album New York City – een verzameling tijdloze, nachtelijke rock-‘n-roll.

Met hun beruchte zweterige liveshows laten de Londense post-punk zwaargewichten Crows en de compromisloze, schurende noise-rock van The Psychotic Monks de vloeren van Effenaar schudden. Ook bevestigd: Fuzz Club sleutelfiguren en psychedelische post-punks The Underground Youth en elektronische producer Al Lover, die zowel een DJ-set als een live optreden zal verzorgen rondom zijn kenmerkende mix van psychedelische beats, dub en krautrock.

In het nieuwe jaar volgen nog veel meer bevestigingen, maar vandaag krijg je alvast een voorproefje met: Night Beats, Frankie And The Witch Fingers, The Men, Crows, The Psychotic Monks, The Underground Youth, Al Lover, DAIISTAR, The Black Delta Movement, Upupayãma, Helicon, Throw Down Bones, Flying Moon In Space, The Gluts, Maquina., Los Palms and YOBS.