Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Dynamo Metalfest kondigt extra ‘black’ festivaldag aan

Dynamo Metalfest kondigt extra ‘black’ festivaldag aan
Reno van der Looij

Afgelopen augustus hebben we weer dik genoten van Dynamo Metalfest. Je kunt onze bevindingen van het festival hier nog eens teruglezen. De organisatie is uiteraard alweer druk bezig met de aankomende editie en daar hebben we nieuws over te melden: Dynamo Metalfest breidt namelijk uit met een “Black Friday” Warm-Up avond op vrijdag 16 augustus. WatainUada en Helleruin zijn de eerste namen. Hier worden later nog 2 acts aan toegevoegd.

Uiteraard is de Kunstijsbaan in Eindhoven weer de plaats van handeling op 16, 17 en 18 augustus volgend jaar. En daar verheugen we ons nu al op, want eerder werden onder meer ook Dimmu Borgir, Soen, Whitechapel, Clutch, Green Lung en Bay Area Interthrashional bekendgemaakt.

De bands voor Dynamo Metalfest vrijdagavond

Watain is een van de bekendste en daarom ook een van de beruchtste black metal bands ter wereld. De befaamde live shows van Watain zijn uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen; onnavolgbare ceremonies waar vuur, bloed en de nodige varkenskarkassen aan te pas komen. Deze show is niet voor headbangers met een zwak hart!

De gemaskerde Amerikanen van Uada brengen melodische black metal zoals het hoort. Daverende melodieën, ultra brute blasts en stevige kickdrums. Dat alles in een Scandinavisch jasje. Helleruin maakt ultieme rauwheid met scheurende gitaren en een dosis spontaniteit zoals meesterbrein Carchost het zelf zegt. Simpel gezegd komt de muziek denderend, blastend en alles vernietigend je tegemoet.

Dus, zet je schrap voor een avond doordrenkt met macabere melodieën, de nodige corpse paint,  hypnotiserende gitaarriffs en ongekende intensiteit die dat duiveltje op je schouder erg blij gaat maken.

Tickets voor de Black Friday Warm-Up avond zijn vanaf nu via deze link verkrijgbaar voor slechts €19,99. Wees er snel bij want er zijn maar een gelimiteerd aantal kaarten.