Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 juli 2024

Scroll to top

Top

De album jaarlijsten van de Eindhoven Rockcity redactie 2023

De album jaarlijsten van de Eindhoven Rockcity redactie 2023
Redactie

Traditie. Dit is alweer het 9e jaar op rij dat we de jaarlijsten publiceren hier op Eindhoven Rockcity. Wat vond ons eigen Eindhoven Rockcity team nu de beste platen van 2023? De overeenkomsten in de afzonderlijke lijsten lijkt per jaar af te nemen. Geen enkele plaat zien we op meerdere plekken terugkomen. Uiteraard ook dit jaar extra aandacht voor regionale releases bij de Eindhovense Bonusplaat… Daar steekt de TankZilla release er wel echt bovenuit. Niet heel verrassend als je onze review destijds al hebt gelezen. Met recht dus de plaat van het jaar van onze redactie!

Check alle lijstjes hieronder!

Guido Segers

Former hoofd- en eindredactie Eindhoven Rockcity, redacteur/schrijver Never Mind The Hype, Gonzo Circus en blogger op Stranger Aeons. Heeft weinig met potsierlijke bio’s, meer met pannenkoeken.

1. Dawn Ray’d – To Know The Light (Prosthetic Records)
2. Poison Ruïn – Härvest (Relapse Records)
3. Scowl – Psychic Dance Routine (Flatspot Records)
4. Iskandr – Spiritus Sylvester (Eisenwald)
5. Zulu – A new tomorrow (Flatspot Records)

Eindhovense bonusplaat: ZALM – DE MINISTER VAN SUBCULTUUR

Er zijn zoveel platen dit jaar aan me voorbij gegaan, dat ik het verder ook niet meer weet. Daarom dit lijstje, want dit was sowieso vet. Maar weet je wat nog veel vetter is? Lionstorm, dat is tof. Ok, fijn 2024.

Reno van der Looij

Hoofd- en eindredactie Eindhoven Rockcity. Recensent. Concert- en festivalfotograaf en doet moeilijk over craftbeer. Website owner Eindhoven Rockcity. Voetbalt wat, loopt hard en gaat af en toe snowboarden.

1. The Ocean – Holocene
2.Soen – Memorial
3.Sleep Token – Take me Back to Eden
4.✝️✝️✝️ (Crosses) – Goodnight, God Bless, I love You, Delete
5.  Katatonia – Sky Void of Stars

Eindhovense bonusplaat: TankZilla – TankZilla

Lijstjes. Ik ben er dol op. Het is alleen zo vervelend dat er maar 5 in passen. Keuzes maken dus. Echter zo zouden ook de 2023 releases van Predatory VoidCode Orange, WarfayerDødheimsgard of Steven Wilson in dit lijstje kunnen staan.

Jochem van der Steen

Schrijver voor Eindhoven Rockcity. Daarnaast krabbelt hij ook reviews en interviews voor Rock Tribune Magazine, Rockportaal en De Nachtvlinders. Staat hij niet tegen de bar van een rock café ligt hij met dekentje en chocomel een metal magazine te lezen op de bank.

1.  Persekutor – Snow Business
2.  Sylosis – A Sign Of Things To Come
3.  Empire State Bastard – Rivers Of Heresy
4.  Dying Wish – Symptoms of Survival
5.  Svalbard – The Weight Of The Mask

Eindhovense bonusplaat: TankZilla – TankZilla

Ik heb half Eindhoven dit jaar die plaat van Persekutor opgedrongen en hem gedraaid gekregen in The Jack en Dynamo maar er lopen gek genoeg weinig mensen warm voor. De rest van mijn jaarlijstje lijkt een stuk populairder. Nou ja, beetje tegendraads zijn is toch ook Eindhoven Rockcity?
De Eindhovens bonusplaat was heel makkelijk. Er kwamen leuke platen uit van bands als Headless Hunter, Azijnpisser en anderen maar om TankZilla kon je niet heen.
Het was echt heerlijk om zoveel leuk commentaar te ontvangen dit jaar in de Eindhovens concertzaaltjes en kroegen. Fijn dat de lokale scene mijn inzet zo waardeert. Ook in het nieuwe jaar zal ik dus veel Eindhovens talent interviewen en promoten en veel biertjes met de lezers drinken…

Theo Miggelbrink

Schrijver bij Eindhoven Rockcity en 3VOOR12/Gelderland. Maar eigenlijk gaat Theo vooral graag heel veel concertjes en festivalletjes af. Gewapend met zijn pen en goede smaak. 

1. Robin Kester – Honeycomb Shades
2. Mich – Nuts
3. Woody & Paul – Let It Shine
4. Space Siren – DGDABE
5. Wendy McNeill – First There Were Feathers

Eindhovense bonusplaat: ¡Pendejo! -Volcán

Lijstjes zijn altijd lastig zéker als het om een top vijf gaat. Welke platen komen er wel in en welke niet? houd je bij de volgorde wél de volgorde van meest gedraaide platen aan, of niet? Anyway. Dat Robin Kester met stip op één moest staan was wel duidelijk. Niet alleen was Honeycomb Shades veruit mijn meest gedraaide plaat van afgelopen jaar. Ik vind het beslist ook de mooiste plaat van 2023 (en daarmee ben ik het volledig eens met een deftige krant als het NRC, die het desbetreffende album uitriep tot beste Nederlandse album van afgelopen jaar). Mich, Woody & Paul, uitgedienden Space Siren en de in Spanje residerende Canadese accordeoniste én vogelliefhebster Wendy McNeill complementeren mijn lijstje. En natuurlijk mocht de Eindhovense bonusplaat niet ontbreken. Mijn keuze is gevallen op de Eindhovense fanfare-stoners van ¡Pendejo!, een band die ik in april nog mocht recenseren.

Paul Verhagen

Paul is, zoals ‘ie het zelf zegt, een 100% kleurenblinde fotograaf. Daarom steevast in zwart-wit. Huisfotograaf bij de Effenaar, Roadburn en Eindhoven Metal Meeting, en actief voor Never Mind The Hype, Rock Tribune, en tig andere platformen. Speciaalbierexpert en fervent wandelaar zonder lens (maar met hond).

1.⁠ ⁠Porta Nigra – weltende
2.⁠ ⁠Thy Catafalque – alföld
3.⁠ ⁠Bizarrekult – den tapte krigen
4.⁠ ⁠Dødheimsgard – black medium current
5.⁠ ⁠On the Altar of the Horned God – heart of silence

Eindhovense bonusplaat: TankZilla – TankZilla

 

Maurice van der Heijden

Maurice is schrijver voor Eindhoven Rockcity en permanent kampeerder in concertzalen in binnen- en buitenland. Ook betrokken bij een groot aantal muzikale projecten, zoals BHPL, Alanis Mauicette en meer.

1) Khanate – To Be Cruel
2) Incendiary – Change the Way You Think About Pain
3) Second Tension – Phryktoria
4) Choke Chain – Mortality
5) Big | Brave – Nature Morte

Eindhovense bonus plaat: TankZilla – TankZilla

Het is dit jaar een afwisselende lijst geworden. Het gaat van tergende doom naar vlijmscherpe hardcore naar industrial techno met gothic invloeden naar protest EBM met punk zang naar wonderschone postnatale/doom (Big Brave op Roadburn zondag was van uitzonderlijke klasse). Graag in 2024 wederom zoveel gevarieerde klasse op mijn bord.