Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni 2024

Scroll to top

Top

Nieuwe acts voor Bridge Guitar Festival aangekondigd

Nieuwe acts voor Bridge Guitar Festival aangekondigd
Redactie

BRIDGE Guitar Festival komt terug naar de Brainportregio Eindhoven. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024 staat het festival in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die via dit bijzondere, geliefkoosde snaarinstrument mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt.

Met Floor Jansen in het Klokgebouw werd onlangs de eerste grote show aangekondigd, samen met nog een hele reeks interessante namen. Hier kunnen we nu wederom een heel rijtje aan vers aangekondigde acts aan toevoegen met Di Mother’s Cake, Black Bottle Riot, John Ghost, Gasper Nali, What IF, Dreaded Bøck & the Hellraisers, Vieux Farka Touré en niemand minder dan Dinosaur Jr.. Het programma en de locatie details vind je hier.

5 Days of Everything Guitar

BRIDGE staat voor ‘5 Days Of Everything Guitar’, en met ‘Everything Guitar’, bedoelen we dan ook dat álles in het teken staat van de gitaar: van grote headlineshows in iconische venues tot huiskamerconcerten, van workshops door gitaarhelden tot een omvangrijke gitaarbeurs, van educatie-projecten voor kinderen tot jamsessies en van álle gitaargenres op één gratis stadsfestival.

BRIDGE verbindt 360 graden rond. Naast een rijk live-programma met meer dan honderd artiesten, presenteren we tijdens BRIDGE nog veel meer onderdelen die allemaal in het teken staan van dat machtig mooie instrument: de gitaar. Via de grote gezamenlijke liefhebberij van de gitaar, verbinden we de hele Brainportregio, mét elkaar en vóór elkaar. Met andere woorden: we slaan van 29 mei tot en met 2 juni 2024 wederom één brug, met gitaarmuziek als solide verbindend bouwmateriaal.

Gratis stadsfestival: BRIDGE AROUND TOWN

Was je half mei van dit jaar in Eindhoven, dan heb je het vast gemerkt: met een gratis stadsfestival sloeg BRIDGE haar vleugels uit over de hele stad. Ook bij de tweede editie van het festival kun je op heel wat plekken in het centrum van Eindhoven bands en artiesten gratis bewonderen. Dit gedeelte van het festival heeft nu ook een naam: BRIDGE AROUND TOWN. In Café Wilhelmina, De Rozenknop, The Jack, Stroomhuis, Altstadt, Effenaar Kleine Zaal, Muziekgebouw M, LAB-1, en ook buiten o.a. op het Wilhelminaplein, staan bij de editie van 2024 tientallen bands geprogrammeerd.

Meer BRIDGE

De website wordt regelmatig aangevuld met nieuwe programmaonderdelen voor het festival, maar we kunnen nu alvast verklappen dat de imposante Guitar Convention op zaterdagmiddag 1 juni wederom plaatsvindt in Muziekgebouw Eindhoven. Hier kun je als liefhebber terecht voor de laatste technische snufjes over de gitaar. Ook kun je interessante masterclasses en workshops bijwonen. Tickets voor de Guitar Convention zijn binnenkort te koop. Daarnaast werken we met verschillende muziekopleidingen, podia en ondernemers hard aan een aantal andere projecten voor BRIDGE.