Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 mei 2024

Scroll to top

Top

Eerste namen voor PLAY met onder meer Black Box Revelation en Bjorn van der Doelen

Eerste namen voor PLAY met onder meer Black Box Revelation en Bjorn van der Doelen
Redactie

Festival PLAY in Eersel. We hebben deze onterecht een aantal jaar over het hoofd gezien. Want het festival, hier in de Eindhovense regio, de Kempen, zet dit jaar Black Box Revelation en onze eigen held Bjorn van der Doelen op het podium.

Deze dikke acts en verder onder meer Whiff & The Wet SocksThe Wodan Boys, Dirty Sound Magnet,  Keenan Mundane en Meltheads kun je zien op de 10-jarige jubileum editie op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei. Meer namen volgen nog.

PLAY is een gratis festival voor jong én oud. Met een breed gevarieerd aanbod in activiteiten, eten, drinken en muziek dat iedere editie weer een tikkeltje anders is noemt PLAY zichzelf ook wel het ontdekkingsfestival van de Kempen. Jaarlijks zet de organisatie, die volledig draait op vrijwilligers, tijdens het Hemelvaartweekend een onvergetelijk feest neer. Het festival vindt plaats op het Gildeterrein aan de Postelseweg in Eersel. Kijk hier voor meer informatie.

Een greep uit de Play line-up

Bereid je voor op een sonische aardverschuiving wanneer Belgische rockgoden Black Box Revelation het podium bestormen als de onbetwiste headliner van PLAY! Met hun rauwe energie, meesterlijke gitaarriffs en ontembare charisma heeft de band een welhaast legendarische status verworden. Mis dit niet – Black Box Revelation staat klaar om PLAY te transformeren tot een onvergetelijke avond vol opwinding en rock-‘n-roll!

Laat je vervolgens verrassen door de parel van Brabant, multi talent Bjorn van der Doelen. Met zijn ijzersterke Nederlandse teksten en country sound creëert hij een uniek eigen geluid. Scheurend funky. Dansbaar. Recalcitrant. Dat zijn Whiff & The Wet Socks. Een eigenwijze mix van stijlen zorgen voor energieke live-shows waar je als publiek wel mee moet doen. Maak je klaar om ondergedompeld te worden in een muzikale trip.

Muziek als een snelweg-toilet in Zuid-Frankrijk. Teksten die direct uit het doucheputje komen. Zijn jullie klaar om te stinken? Kaboutertje Putlucht is de remedie tegen al die vers gewassen geluiden. Beetje wave, snufje rave en vooral lekker dansen. Armpjes in de lucht en ruiken aan die oksels!
Hoge energieke en luidruchtige Rock, dat mag je verwachten van The Wodan Boys. Balancerend op een dun lijntje tussen chaotische gewelddadige gitaren en brutale melodieën. Dat belooft een feestje te worden!

Als Keenan Mundane de microfoon pakt, moet je gewoonweg wel luisteren. Hij vertelt je zijn verhaal door middel van gritty hiphop beats en onthullende teksten. Verwacht experimentele hiphop die teruggrijpt naar 90’s roots, bloedstollende teksten en muziek die je pakt en niet meer loslaat.
Helemaal uit het verre Zwitserland en met inmiddels meer dan 500 shows op hun CV komt Dirty Sound Magnet verrassen met hun onstuitbare en onbreekbare rock. Het unieke karakter van hun betoverende muziek heeft al menig muziekliefhebber voor zich gewonnen. Poëtische zang, prikkelende dynamiek, rockster charisma en een sjamanistische podiumpresentatie. We blijven in de internationale sfeer met het Belgische Meltheads. Geschopt tot in de finale van ‘de nieuwe lichting’ van Studio Brussel en nu op PLAY om hun rotaanstekelijke garage, clevere postpunk en fascinerende cold en andere wave te gehore te brengen.

Rap en hiphop zijn twee nieuwe genres die PLAY je dit jaar voorschotelt. En dat trappen af met een show die je nooit meer vergeet; gevaarlijk, mysterieus en meedogenloos. Suzooki Swift weet je te boeien met haar harde beats, veelzijdige zang en teksten die balanceren tussen speels en gewelddadig. De perfecte soundtrack om compleet op los te gaan. Een energieke show die je niet wilt missen!