Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Fuzz Club Eindhoven maakt line-up compleet met onder meer Spiritualized en Föllakzoid

Fuzz Club Eindhoven maakt line-up compleet met onder meer Spiritualized en Föllakzoid
Redactie

Met 12 nieuwe bevestigingen, waaronder psych/spacerock bands Spiritualized en Föllakzoid en de noiserock helden van Gilla Band, is de line-up van Fuzz Club Eindhoven 2024 compleet! Verder vinden we de namen van Gilla Band, Elephant Stone, MELTS, The Third Sound, Madmadmad, Golden Hours, Radar Men from the Moon, Verstärker, Butch Kassidy en Ashinoa in de nieuwste aankondiging terug.

Na een onderbreking van vier jaar kondigde het in Londen gevestigde indie label Fuzz Club de terugkeer van Fuzz Club Eindhoven aan; een tweedaags muziekfestival gewijd aan alles wat met fuzz, reverb en drone te maken heeft. Fuzz Club Eindhoven 2024 vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei in Effenaar. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

 

In de line-up vinden we onder andere Night Beats ; het Amerikaanse psychedelische/garagerock project rondom Danny Lee Blackwell, die eerder dit jaar het zesde studioalbum Rajan uitbracht. Het album bevindt zich muzikaal ergens tussen een vintage western film en een psych-pop opus, doordrenkt met Anatolische funk en soulvolle R&B. Het uit Los Angeles afkomstige Frankie And The Witch Fingers brengt hun wilde psych-punk freak-outs en het pas uitgebrachte album Data Doom ten gehore. Het productieve viertal vanThe Men geeft een zeldzame Europese show in het teken van hun negende en nieuwste album New York City – een verzameling tijdloze, nachtelijke rock-‘n-roll.

Met hun beruchte zweterige liveshows laten de Londense post-punk zwaargewichten Crows en de compromisloze, schurende noise-rock van The Psychotic Monks de vloeren van Effenaar schudden. Ook bevestigd: Fuzz Club sleutelfiguren en psychedelische post-punks The Underground Youth en elektronische producer Al Lover, die zowel een DJ-set als een live optreden zal verzorgen rondom zijn kenmerkende mix van psychedelische beats, dub en krautrock.