Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Heretic – Filthy Hymns For Sleazy Demons

Heretic – Filthy Hymns For Sleazy Demons
Jochem van der Steen

Review Overview

Duivels, sleazy, cool
9
9

Rating

De black metal punks van Eindhoven zijn terug! Een persoonlijke favoriet van ondergetekende. Helaas treden ze meer op in Duitsland dan in Nederland, want live zijn ze ook een feestje. Ik hoop dat de release van dit album een reden voor ze is om ook hier hun opzwepende herrie ten gehore te brengen.

Op deze plaat treffen we een elftal nummers aan die de fans niet teleur zullen stellen. Het ligt allemaal een beetje in die bekende lijn van black ‘n’ roll met een punkrock randje. Toch zit er genoeg variatie in om het interessant te houden. En dat alles doordrenkt in die duivelse, sleazy sfeer die de band zo cool maakt.

 

Zo  wordt op ‘Demonizing Womanizer’ het gaspedaal diep ingedrukt en moeten we een beetje denken aan die andere lokale grootheden van Peter Pan Speedrock. ‘Holy Death Awaits’ is dan weer wat trager en heeft zelfs wat doom elementen. ‘Born To Born’ is zo’n speed metal nummer waar fans van Midnight van smullen. ‘Maniacs Are Go’ is zo’n typisch Venom-on-steroids track waar de band zo in excelleert. De spooky vibe van ‘Ritual Girl’ is een soort liefdesbaby van Nick Cave en Rob Zombie met een garage/surf randje. ‘Bleeding Evil’ is wat meer schatplichtig aan The Misfits inclusief gang gang vocals.

Een heerlijke plaat. Ook al is het pas februari, ik vind het knap als iemand dit pareltje weet te overtreffen. Kortom, wat mij betreft nu al de Eindhovense Album Of The Year.