Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Wh*t !f – Turn On

Wh*t !f – Turn On
Jochem van der Steen

Review Overview

Catchy, commercieel en opgewekt
7.5
7.5

Rating

Deze sympathieke jonge band wist ons al eerder live te overtuigen en we hadden even geleden het genoegen ze in hun repetitieruimte te interviewen. Na wat single releases is dit dan hun eerste EP. Hoewel sommige leden van de Metal Factory afkomen is dit een vrij commercieel klinkende, toegankelijke rockplaat.

Turn On is de ideale opener! Dit energieke visitekaartje start met een catchy riff dat de toon zet voor de rest van het nummer. De stem van vocalist Roos Woertman gaat hier van helder naar wat rauwer, een combinatie die haar kenmerkt. Die catchiness wordt voortgezet op All The Grey. Een staccato riffje, lekker basloopje van Bas Groenendaal en wat achtergrondvocalen kenmerken dit nummer dat afgesloten wordt met pittig drumwerk.

Worse start als een meeslepende ballad waar de band zich van de meest gevoelige kant laat zien. Dan worden we verrast door een uptempo wending. Die gevoeligere kant komt nog meer naar voren op Something Wrong inclusief akoestische gitaar.

Afsluiter Someday is een echt rocknummer. Roos klinkt extra rauw hier maar laat ook meteen horen hoe goed ze de noten in de hogere regionen weet te raken. De te horen gitaarsolo is erg indrukwekkend. De drums van Noek Bertens klinken hier extra krachtig.

Een leuke, opgewekt klinkende EP voor een groot publiek.