Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Eternal Eclipse presenteert line-up voor 2e editie

Eternal Eclipse presenteert line-up voor 2e editie
Redactie

Eternal Eclipse is ontstaan om de vlam van underground (black) metal in Eindhoven weer aan te wakkeren. In samenwerking met Effenaar wordt een terugkerend evenement in de geest van true underground metal georganiseerd.

Voor de 2e editie (lees hier ons verslag van de eerste) is de line-up bekend met Häxenzijrkell, Pox en Dikasterion. Plaats van handeling is wederom Stroomhuis en wel op zaterdag 16 maart. Kaarten zijn beschikbaar via deze link en kosten 15 euro.

Foto header: crowd tijdens eerste Eternal Eclipse editie door Paul Verhagen voor Eindhoven Rockcity

Over de Eternal Eclipse line-up

Häxenzijrkell is een black metalband uit de meer landelijke delen van West-Duitsland. De naam “Häxenzijrkell” is een aangepaste versie van het Duitse woord “Hexenzirkel”, wat niets anders betekent dan “heksencirkel”. De band bestaat uit twee leden: P op drums en MK op gitaar, zang en synthesizers. Opgericht in januari 2016, tekende het duo al snel bij het Duitse platenlabel Amor Fati Productions en hebben ze sindsdien één demotape, twee ep’s, twee splits en twee full-length albums uitgebracht.

POX is regressieve, griezelige en primitieve black metal, geboren in de modder van de spookachtige velden van Vlaanderen. Na lange afwezigheid en een aantal bijna-doodervaringen zal Eternal Eclipse het eerste POX live concert in ruim vier jaar zijn. Het zou tegelijkertijd ook de laatste kunnen zijn, wie weet. Hekserij met boksbeugels, ranzig ouderwets geweld, door de pest geteisterde groteskerij – er is werkelijk geen veilige plek om te schuilen.

Dikasterion is war en black death-metal. Geboren uit de kwade alliantie van het Noorden en Zuiden van België, predikt Dikasterion zijn onheilige evangelie en volgen ze het oude pad dat is geopend door entiteiten als Barathrum, Archgoat, Beherit en Holy Death