Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Koningsdag en -nacht in Eindhoven: het gitaarspul op een rijtje

Willem
Redactie

Het kan verkeren. In de afgelopen jaren was het vaak zoeken als een speld in de spreekwoordelijke hooiberg naar heavy gitaarbandjes tijdens het oranje feest wat vooral in teken van dance stond. Maar ook dit jaar gaat Eindhoven weer rocken tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Nu kun je door de diverse initiatieven zelfs ineens te maken krijgen met een beetje keuzestress.

Dankzij Popei, The Jack en Dynamo staat er heel wat rock- en metalgeweld op de planken voor op vrijdagavond en zaterdag. Vaak ook nog met voornamelijk het beste heavy spul uit de eigen stad op de podia. Zeker bij Royal Rawk. Ook de Effenaar heeft een aantal leuke rockbandjes ertussen. Wij zetten ze even kort voor je op een rijtje. Take your pick.

KONINGSNACHT : DYNAMO ROYAL RAWK

Royal Rawk doet het op woensdagavond met onder meer live shows van Alkahest, Youff, Dodentocht, After taste, De Stoeptegels en c*nt. Helemaal gratis vet rockcity affiche als je het ons vraagt. In de kelder en loading dock van het Dynamo clubhuis. Meer info hier.

KONINGSNACHT EN -DAG @ POPEI

Op Koningsnacht gaat Popei in de zaal én in de nieuwe De Pub proosten op de Koning met bands uit de repetitieruimtes en singer-songwriters van PuurLiedjes. In de zaal kun je terecht voor shows van Pistits (Misfits tribute), Death Sells (garage), Neon Buzz (indie) en Straydog (shoegaze). Ook al gratis!

Op Koningsdag gaat het feest bij Popei gewoon door en wordt het proosten op de koning met een mooie line-up van bands uit de Popei repetitieruimtes: The Astoria, Why Tony, Brake Company en Guilty Compliments. Alweer gratis. Meer info hier.

KONINGSDAG : THE JACK TRIBUTE FACTORY

De Metal Factory heeft speciaal voor deze gelegenheid bands gevormd om toffe tributes te brengen van Spiritbox, Sepultura, Muse, Iron Maiden en Rammstein in Cafe The Jack. Facebook event hier. Op koningsnacht kun je ook in The Jack terecht voor de shows van Lionesz  en Rage Against the System.

KONINGSDAG BUITEN : EFFENAAR

Effenaar Buiten wordt op Koningsdag omgetoverd tot dé plek in de binnenstad waar we 8 hedendaagse gitaarbands presenteren, waarvan 4 lokale talenten uit Eindhoven. Goede livemuziek en een relaxte sfeer. En dat allemaal… gratis en voor niets! Op het podium staan onder meer Octopus, Chemtrails, Minor Citizen, Mood Bored, Smudged, COLLIGNON en Compact Disk Dummies. Meer info hier.

KONINGSDAG: MEXPO

Met koningsdag gezellig bandjes kijken, maar geen zin in grote pleinen waar je over de koppen kan lopen? Kom dan vooral eens kijken op dit nieuwe initiatief : een gezellig, wat intiemer festival op de parkeerplaats achter Café het Moest in de Hoogstraat. Gedraaid door enthousiaste vrijwilligers en de hele dag door lokaal talent op het podium, met onder meer Whiff & The Wet Socks, Akuztik, Stitch & the Rag Dolls, The Blues Chiefs, Cryptonic en Brake Company. Meer info hier.