Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

The Mono Kids – Drei wundersch​ö​ne Melodien (EP)

The Mono Kids – Drei wundersch​ö​ne Melodien (EP)
Jochem van der Steen

Review Overview

Wundersch​ö​n!
8
8

Rating

Daar zijn ze weer! Michel (vocalen/gitaar) & Roelof (drums) het olijke duo van The Mono Kids. Deze heren uit Boxtel en Eindhoven namen weer een aantal lekkere lo-fi punkrock nummers op in hun Studio Schultenbrau en knalden dat op een EP.

Het eerste nummer, ‘the sun = # 1’ is een opzwepend garage rock nummer met een aanstekelijk refrein en een wel heel lekker scheurende riff. Met lekkere backing vocals en handgeklap een echt zomers nummer, zoals de titel al verraadt. Het tweede nummer, ‘rock it’ heeft iets van een psychobilly boogie en invloeden van The Cramps. Het derde en laatste nummer, ‘ps/p-love’ combineert Ramones met Motörhead en surfrock. Het wildste nummer van de EP, lange halen snel thuis in anderhalve minuut.

Dit duo bewijst met deze productie weer eens hun talent om korte, puntig garage rock nummers te maken. Geen bas, geen toetsen geens samples. Gewoon lekkere riffs, snelle drums en zang waarbij je denkt dat de duivel Michel op de hielen zit.