Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Vernieuwd Hit The City festival maakt eerste 36 namen bekend

Vernieuwd Hit The City festival maakt eerste 36 namen bekend
Redactie

Met een nieuwe datum in de late zomer, buiten- en binnenpodia en een levendig dag- en nachtprogramma is het gratis toegankelijke muziekfestival Hit The City terug in een nieuw jasje en groter dan ooit. Op donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september zie je zowel gevestigde acts als nieuw muzikaal talent door heel Eindhoven. De eerste 36 namen zijn bekend, je ziet deze editie onder meer: Sampa the Great, MEROL, Bokoesam & The Fam, Idaly, Mula B, Polyphonic, SPRINTS en The Vices.

Waar Hit The City eerder altijd plaatsvond tijdens Dutch Design Week in oktober, verhuist het stadsfestival vanaf dit jaar naar het einde van augustus. Vanuit hetzelfde DNA waarin experiment en innovatie centraal staat, slaan Effenaar, Friendly Fire en ASML opnieuw de handen ineen om in te zetten op een verbreding en versterking van het programma met lokale en internationale acts. Met meer uren op een dag en nieuwe locaties, is er deze editie extra veel te ontdekken: de eerste aankondiging is het begin van een line-up die uit meer dan 100 live-acts zal bestaan.

Nieuwe buitenlocatie: Ketelhuisplein

Hit The City trapt op donderdagavond 29 augustus af met een grote openingsact in Effenaar, waarvan de naam binnenkort wordt onthuld. Het festival trekt op de vrijdag zoals vanouds door naar elf indoor locaties in de Eindhovense binnenstad. In het weekend worden daar vervolgens twee locaties op Strijp-S én twee buitenpodia op het Ketelhuisplein aan toegevoegd, waar 7.000 extra bezoekers kunnen genieten van toffe live-acts op een groot festivalveld. Aan de Zambiaanse en poëtische hiphopartiest Sampa the Great de eer om op zaterdag het hoofdpodium af te sluiten. Nederland’s favoriete pop-act MEROL zal dit op zondag doen.

Hit The City : Levendig dag- en nachtprogramma

Waar je overdag in de zon geniet van dé festivalacts van het moment met onder meer The Vices, Zimmer90, Meltheads, Bumble B. Boy, Somebody’s Child en The Royston Club, trekken we het programma in de avond door met acts in alle genres op locaties door heel Eindhoven. Met de garagepunkband SPRINTS, hiphop-acts Bokoesam & The Fam, Mula B, Idaly en milolaathetukken, de R&B van Crystal Murray, indiefolk van BLUAI, of pop van Julia Sabaté, Kirin J. Callinan en Promis3. Van de glamrock van Walt Disco, naar (post)punk bands Snõõper, Gustaf of Talk Show. Liefhebbers van de nacht vinden bij de eerste bevestigingen een avond gehost door Beats ’n Bass, een concept van NOX. Met als highlight het 15-koppige orkest van Polyphonic, dat orkestrale versies van bekende drum ’n bass hits zal spelen.

Hit The City : Impuls aan de regio

Terwijl iedereen in de late zomer langzaam terugkeert naar het dagelijks leven, nodigt Hit The City de inwoners van de Brainport regio – en daarbuiten – uit om samen met elkaar de stad Eindhoven te vieren. Met een herkenbaar, bereikbaar en toegankelijk muziekfestival wordt een belangrijke impuls gegeven aan het culturele aanbod van de regio.