Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Call It Off – screw loose

Call It Off – screw loose
Jochem van der Steen

Review Overview

Catchy zoals altijd
8
8

Rating

Het Eindhovense Call It Off debuteerde in 2013. Hun op Sony Music uitgebrachte album “Abandoned” wist een heuse top 40 hit, ‘Scream Your Heart Out’ te produceren. Daarnaast werden ze verkozen als 3FM Serious Talent. Kortom, één van de meest succesvolle bands van onze favoriete stad. Van 2020 tot 2022 volgde een korte pauze. Intussen zijn originele leden Sergei en Maurice, samen met nieuwe leden Timmy en Gio terug van weggeweest. Dit is de eerste EP in deze nieuwe bezetting.

De geest van Blink-182 waart zonder meer rond op openingsnummer ‘screw loose’. Ontzettend catchy en springerig met fijne achtergrondvocalen is dit zo’n typische pop punk oorwurm waar de band om bekend staat. ‘watch the world’ heeft een wat dikker emo-randje maar is niet minder catchy. Dat hier wat New Found Glory in terug te horen is staat buiten kijf. De melancholischere toon van ‘burnout’ past prima bij het onderwerp. Let wel, verwacht hier geen doom of depressive black metal. Ondanks het onderwerp is het zondermeer pop punk. ‘i’m done,’ met medewerking van het Amerikaanse Broadway Calls, klinkt in zowel de riffs als de zang net wat ruiger dan de rest. ‘letting go’ zal ongetwijfeld er live voor zorgen dat er met de armen wordt gezwaaid.

Kortom, bij deze nummers kunnen weer de strandballen de lucht in en vriendelijke pitjes worden gebouwd. Call It Off is helemaal terug.