Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

The Dirty Denims – Party On!

The Dirty Denims – Party On!
Jochem van der Steen

Review Overview

Happy en betrouwbaar!
7.5
7.5

Rating

The Dirty Denims met in de huidige line-up Mirjam Sieben (zang, gitaar, orgel), Jeroen Teunis (gitaar, zang), Sebastiaan Verhoeven (bas, zang) en Suzanne Driessen (drums, zang) ademen intussen al heel wat jaartjes Eindhoven Rockcity uit. Het is dan ook logisch dat we hun nieuwe album ook een aantal luisterbeurten hebben gegeven.

De toon wordt mooi gezet met titelnummer ‘Party On!’ Ongetwijfeld een nummer dat live ook meteen de stemming er in zal krijgen. De vrolijke, niets-aan-de-hand-laten-we-rocken sfeer van dit nummer is al jaren het beproefde recept van de band. Het is dat recept waardoor ze het zelf happy hardrock noemen. In de basis is het natuurlijk gewoon klassieke, of moet ik zeggen tijdloze, hardrock in het straatje van bands als AC/DC en hun hedendaagse volgers Thundermother en Airbourne. Voeg daar een snufje Joan Jett en The Donnas aan toe en je hebt een prima idee van hoe dit allemaal klinkt.

In de traditie van het eerdergenoemde AC/DC hoef je grote verrassingen of muzikale deviaties nooit te verwachten van deze band. Toch verdient een aantal tracks wat meer aandacht. Tekstueel geinig is het nummer ‘Guestlist’ over de trouwe fans die graag op de geroemde gastenlijst willen staan. Knap gitaarsolo-werk op dit nummer ook. ‘Devil In Me’, dat een beetje bluesy klinkt, krijgt bonuspunten voor het smaakvolle cowbell gebruik. ‘Come On’ klinkt net wat ruiger dan de rest van de nummers. Een nummer met de tekst ‘raise your glass and drink some beer’ kan niet stuk, zo ook niet ‘Too Loud, Too Old’. ‘I Want It Now’ klinkt ook wel lekker, het heeft een iets smeriger geluid, meer garagerock dan hardrock. Oftewel meer MC5 dan AC/DC. Afsluiter ‘Why Do I Wake Up In The Middle Of The Night’ heeft wat pop punk invloeden die me wel smaken. Dat werkt wonderwel met het standaard geluid van de band. Meer van dit in de toekomst a.u.b.!

Wederom een fijne plaat van deze happy hardrockers. Ga ze vooral live zien ook om het nieuwe werk live te horen. Op 31 mei kun je je kans al pakken in Café The Jack! De album release vind plaats op 16 juni tijdens hun eigen festival in het Belgische Bree, Denim & Lightning.