Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Wolfskop is terug met nieuwe muziek en shows! Toch?

Wolfskop is terug met nieuwe muziek en shows! Toch?
Reno van der Looij

Wolsfkop is terug? Of hoe zit dit nou precies? Ze maakte vorig jaar geheel onverwacht ineens een eenmalige comeback op het podium tijdens de jubileum editie van Ankerfest. Erik van Schenk Brill, Wannes Coolen en Daan Koch zijn natuurlijk de oprichters van de Anker Studio en organisatoren van dit geweldige festival. Drummer Marcin Hurkmans (ook TankZilla) completeert de band.

Hun comeback show vulde de Anker Stage tot de nok, op een bepaald moment werden er zelfs geen mensen meer toegelaten door de heren van security. Terecht bleek, want de stevige rock in de stijl van Soundgarden en Foo Fighters is geschikt voor een breed publiek en werd vol energie en overgave gespeeld, wat met recht het hoogtepunt van het festival genoemd mocht worden.

Nu kondigden de mannen recentelijk weer een show aan. Op 28 juni in de Altstadt in Eindhoven. We hadden bij Eindhoven Rockcity genoeg van de onduidelijkheid en gingen op onderzoek uit. Want stiekem zijn we een beetje dol op dit bandje die in 2014 een toffe plaat uitbrachten, waar het daarna helaas bij bleef.

We kwamen uit bij Wannes om hem kort wat dingen te vragen. De antwoorden zijn nog wat voorzichtig, maar we weten inmiddels dat we stiekem meer Wolfskop mogen verwacht. Wannes vertelt: “Ankerfest-reunie was te gek. We besloten te blijven repeteren, met als doel nieuwe nummers te maken. Dat is gelukt, en goed ook!

Op de vraag of er een nieuwe plaat komt, is de band duidelijk:Gezien alle drukke agenda’s werken we niet aan een compleet album, maar aan een paar tracks per keer. Het huidige muzieklandschap leent zich prima hiervoor. En het geeft ons de kans om (snel) vast te leggen en te delen wat we maken.”

Maar mogen we dit nu een definitieve comeback noemen?Op deze manier gaan we echt vanuit het moment met de band aan de slag en kijken we niet te ver vooruit. We hebben keiveel zin om het nieuwe werk op het podium te brengen. Dat is nu stap 1 daarna zien we weer verder. Om het nu al een comeback te noemen is wellicht wat overtrokken, met 2 shows in 10 maanden zijn we nog lang niet waar we 8 jaar geleden stopten, haha.

We zijn dus iets wijzer geworden. En we mochten ook even naar de eerste twee nieuwe nummers luisteren. Die maken in ieder geval duidelijk dat je op 28 juni als een malle richting de Altstadt moet gaan. Wordt vervolgd…

Bandfoto door Maarten Coolen.