Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Another Now – HEX

Another Now – HEX
Jochem van der Steen

Review Overview

Vakkundig gesmeed
8
8

Rating

Het Eindhovense Another Now staat sinds hun eerste album garant voor een fijne combinatie van elektronische klanken en metalcore. Met dit tweede album, met maar liefst 15 tracks, zetten ze die richting voort. Overigens, van die 15 zijn er wel 3 instrumentale intermezzo’s.

De screams van vocalist Stef Rikken klinken op dit album agressiever dan ooit. Toch is er ook wat ruimte voor meer melodieuze, cleane zanglijnen zoals op ‘DOUBT’ en ‘DRIP’, dat ook wat nu metal invloeden heeft.  Synths zorgen voor een extra laagje atmosfeer op bijvoorbeeld ‘BREATHE.’ ‘DRIP’ heeft wat nu metal invloeden. Ze vertelden het zelf al in een interview met ons, titelnummer ‘HEX’ is hun zwaarste nummer ooit. Dat klopt. Wat een brute, agressief klinkende knaller. De productie is vrij gelikt, maar de brute stukken klinken bruut, de meer catchy stukken inderdaad ook echt catchy.

Het is knap hoeveel lagen op elkaar worden gestapeld. Van vette riffs, dikke breakdowns en screams tot elementen van popmuziek, techno, hip hop en meer. De nummers zijn vakkundig gesmeed zonder dat een bepaald element de overhand neemt of het chaotisch overkomt. Dat is dan ook het enige kritiekpuntje: soms klinkt het bijna te vakkundig, te intelligent gemaakt waardoor de echte rauwheid die metal kenmerkt wat ontbreekt. Echter, in een metalcore landschap dat soms verzadigd lijkt is Another Now een frisse wind die het durft met wat vernieuwends en orgineels te komen.

De band kun je binnenkort ook live gaan zien in Dynamo of zelfs in 013 als voorprogramma van Machine Head!