Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Hit The City kondigt 30 nieuwe namen aan, waaronder The Haunted Youth

Hit The City kondigt 30 nieuwe namen aan, waaronder The Haunted Youth
Redactie

Eerder pakte het volledig gratis toegankelijke muziekfestival Hit The City in Eindhoven al uit met namen als Sampa the Great, MEROL, Bokoesam & The Fam, Idaly, Mula B, Polyphonic, SPRINTS en The Vices. Deze week kwamen daar nog eens 30 (!) nieuwe namen bij. Een van de grotere namen is de openingsshow van The Haunted Youth in de Grote Zaal van Effenaar op donderdag 29 augustus. Daarnaast zullen o.a. Sylvie Kreusch, Takeshi’s Cashew, Chardy, Facesoul, Kans en Porcelain Id te bewonderen zijn op diverse locaties in Eindhoven.

Hit The City, een samenwerking tussen Effenaar, Friendly Fire en ASML, vindt plaats van 30 augustus tot 1 september, met een openingsshow op donderdag 29 augustus. De organisatie steekt het festival dit jaar in een nieuw jasje. Voor het eerst wordt er namelijk ook een groot festivalterrein opgetuigd op het Ketelhuisplein, met twee buitenpodia. Uiteindelijk zal de complete line-up uit meer dan 100 namen bestaan, variërend van grote namen tot nieuw te ontdekken (inter)nationaal talent. Met een herkenbaar, bereikbaar en toegankelijk muziekfestival wordt een belangrijke impuls gegeven aan het culturele aanbod van de regio.

De openingsshow op donderdag 29 augustus, ook gratis toegankelijk, is dit jaar in Belgische handen. De populaire psychpopband The Haunted Youth, rondom Joachim Liebens, is geen onbekende op Hit The City; twee jaar terug waren ze al te zien als aanstormend talent. Sindsdien speelde de band op alle grote festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Werchter, Sziget, Pukkelpop en Best Kept Secret. Hun Nederlandse clubtour in 2013 was volledig uitverkocht. Het voorprogramma wordt verzorgd door Ão. Dit Belgische kwartet mengt Portugese saudade met indierock en subtiele elektronica.

Nieuwe Hit the City locatie: Ketelhuisplein

Op het middag- en avondprogramma, zaterdag 1 en zondag 2 augustus op het Ketelhuisplein, vinden we nog een populaire Belgische naam: popzangeres Sylvie Kreusch is de sub-headliner voor MEROL. De Nederlandse band Another Taste mixt 70’s funk, obscure disco en pop tot een wonderlijk geheel. De Nederlandse R&B-zangers Kans en Yves komen de nieuwe sound in dat genre ten gehore brengen. En de Amerikaanse emorockband Durry speelt in Blue Collar.

Hit the City diversiteit in genres

Op de locatie in het centrum van Eindhoven, op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus, zijn ook weer diverse acts te ontdekken. Zo komt de nieuwste generatie hiphoppers naar Dynamo met Chardy, Narco Polo, ADF Antje en Crystal Chanay. Het hiphopconcept Nebulous Forms maakt twee nieuwe namen bekend met de Berlijnse rapper/kunstenaar Kabeaushé en het vrouwelijke duo H31R. Verderop vinden we de feestelijke psychband Takeshi’s Cashew, opstormende indiebands Swim School en Malice K, verfijnde soul van Facesoul en Yellowstraps en de snoeiharde Britse punk van Knives.

De singer-songwriter Porcelain Id is terug na een indrukwekkende show op Hit The City 2023 in ’t Rozenknopje. Ditmaal vindt de show plaats in de zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Dansen in de nacht kan je bij house/IDM DJ Subfiction en de “Neue Niederländische Welle” van Staatseinde. Punkers kunnen terecht bij de acts van Maria Iskariot en PEUK. Ben je meer van de indiepop? Neem dan een kijkje bij de optredens van FIEP, Min Taka en Housepainters. Een aantal aanstormende indiebands zijn ook aanwezig.

Benieuwd naar alle nieuwe namen? Bekijk hier de line-up tot nu toe.