Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Dubbelfeest van Invictus Productions én Lucifericon is vooral erg levendig

Dubbelfeest van Invictus Productions én Lucifericon is vooral erg levendig
Theo Miggelbrink

“A night full of madness and death” belooft de aankondiging ons vanavond. En dat “death” moet natuurlijk niet al te letterlijk worden genomen. Maar veeleer figuurlijk. De avond staat tenslotte in het teken van het death- en blackmetal genre. Vier bands op deze labelavond  zullen vanavond acte de présence geven. Te weten: die Ieren Sacrilegia, Coscradh, de Duitsers van OMEGAVORTEX en de locals van Lucifericon. En het is feest. Want niet alleen bestaat het Ierse label Invictus Productions dit jaar 25 jaar. Maar afsluiter Lucifericon viert tevens haar 15 jarige jubileum met een speciale vinyl release van het album Sabatraxas op datzelfde label.

Tekst: Theo Miggelbrink | Foto’s: Paul Verhagen

Sacrilegia mag aftrappen. En dat doen ze met ‘Swine’ en even meen ik een cowbell te ontwaren een instrument dat op seventies-albums en albums van De Staat altijd een prominente plek inneemt. Het geeft de muziek iets frivools ondanks songs met titels als ‘Relics’, ‘Bloodstrained’ en de fraaie afsluiter ‘Cimmerian Dawn’.

Sacrilegia @ Popei 2024 Paul Verhagen Photography

Sacrilegia @ Popei 2024 Paul Verhagen Photography

Zoals het Duitsers betaamt spelt OMEGAVORTEX hun bandnaam niet alleen in hoofdletters, maar schakelen ze ook een tandje hoger én sneller. met bizarre acrobatische tempowisselingen. Zelfs ERC-fotograaf Paul, die toch wel wat gewend is als het om de hardere genres gaat, staat even met zijn ogen te knipperen en roept enigszins verbluft: “Wat een herrie man”. Maar ook zij bezingen occulte zaken in songs als ‘Paranormal Death’, ‘Violent Transcedence’, ‘Origin Of Evil’ en het allesverzengende ‘Cosmic Horror Maelstrom’.

OMEGAVORTEX @ Popei 2024 Paul Verhagen Photography

OMEGAVORTEX @ Popei 2024 Paul Verhagen Photography

Dat harder en sneller niet persé beter is bewijst Coscradh met een set die, net als de looks van de heren, vooral véél duisterder is. Maar vreemd is dat niet. Songs als ‘Nahanagan Stadia’ en ‘Cladh Halainn’ bewijzen dat hun muziek diep in Keltische-roots gedrenkt is.

Coscradh @ Popei 2024 Paul Verhagen Photography

Maar hoe hard of duister de bands vanavond ook klinken het wachten was natuurlijk op de Bladelse heren van Lucifericon die vanavond het duistere feestje mogen afsluiten. En dat doen ze waardig. Natuurlijk passeren ‘Sabatraxas’ en ‘Warlock Of Da’ath’ de revue. Maar met Death-cover ‘Beyond The Unholy Grave’ is het duistere feestje vanavond dan toch écht voorbij.

Lucifericon @ Popei 2024 Paul Verhagen Photography

Lucifericon @ Popei 2024 Paul Verhagen Photography

Een feestje waar ondanks dat (blackened) “death” het thema was, toch vooral het leven gevierd werd.