Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juli 2024

Scroll to top

Top

Uit de Riolen van Eindhoven – hardcore metal edition – maakt lineup bekend

Uit de Riolen van Eindhoven – hardcore metal edition – maakt lineup bekend
Redactie

Lokale bands zijn belangrijk. Je kijkt er misschien soms overheen, maar het zijn die bands die op een dinsdag hun gerei naar een zaal zeulen om op te warmen voor die grotere naam waar jij je ticket voor kocht die mogelijk maken wat er gebeurt in een stad als de onze. Het zijn die bands die zorgen dat er een lokaal ecosysteem is, die zorgen dat je een naam als ‘Rockcity‘ kan omarmen en uitdragen. Ze zorgen ervoor dat er een reden is om die Amerikaanse bands te boeken in een stad als Eindhoven, omdat er een publiek en scene is. Daarom is het zo vet dat de Effenaar die bands ook binnenhaalt en op het podium zet tijdens ‘Uit de Riolen van Eindhoven’.

Op vrijdag 6 september staat er weer een nieuwe editie voor deur. Dit keer een heuse harde en metal Edition. Vijf lokale bands die één ding gemeen hebben: ze bevinden zich allemaal in de heavy hardcore- en metal scene uit de regio. Infliktion brengt hardcore met een unieke twist. Depraved Will is een veelbelovende nieuwe speler in de melodieuze deathcore. Dodentocht is een sludge/deathdoom-band uit de grimmigste goten van Nederland. Oneiroporeia is een groep muzikale avonturiers die door dromen reizen en deze illustreren met psychedelische, progressieve en post-rock/metal texturen. Headless Hunter combineert invloeden uit crossover, death metal, grindcore en een goede ouwe pot thrash tot een herkenbaar geluid met een modern randje.

Over de Uit de Riolen line-up

Afkomstig uit Eindhoven biedt Infliktion groovy hardcore met een eigen unieke twist. Beïnvloed door onder meer Pantera en Machine Head, titanen uit de industrie die metal op hun eigen manier vormgaven. Infliktion streeft ernaar nieuwe energie te brengen in het geluid waar we allemaal van houden. De aanstekelijke grooves van Infliktion, gecombineerd met hun energieke live-optredens, zorgen voor een zeer boeiende ervaring.

Depraved Will is een veelbelovende nieuwe speler in de wereld van melodieuze deathcore. De band, opgericht in het muzikale landschap van Eindhoven in 2019, is klaar om de harten van metalfans te veroveren met hun mix van melodie en kracht, ondanks een moeilijke start tijdens de begindagen van de COVID-19-pandemie.

Dodentocht is een sludge/death doom-band uit de grimmigste goten van Nederland, ontstaan uit een gelukkige ontmoeting in Eindhoven. Hun liveshow is energiek en toch grimmig, met een focus op intense levering. Onbeschaamde teksten over nihilisme, misantropie, zelfhaat en alles wat duister is, schrijven ze met een zelfdiagnose over wat sludge en death doom voor hen betekenen. Momenteel zijn ze bezig met het opnameproces van hun titelloze debuut-ep

Onder de vleugels van Metal Factory-coördinator Kevin Quilligan en coach Michel Nienhuis grepen zes studenten de kans om de theorie in de praktijk te brengen en creëerden een gloednieuwe set in opdracht voor Roadburn 2024. Maak kennis met Oneiroporeia, een groep muzikale avonturiers die door dromen reizen en deze illustreren met psychedelische, progressieve en post-rock/metal texturen.

Thrash? Jazeker! Headless Hunter uit de gaten rondom Eindhoven is zeker niet bang om menig venue met de grond gelijk te maken. Deze party thrashers brengen niet alleen een stevige dosis Brabantse gezelligheid, maar ook gebroken botten en schorre stembanden zijn gegarandeerd. Invloeden uit crossover, death metal, grindcore en natuurlijk een goeie ouwe pot (Bay Area) thrash worden samengevoegd tot een herkenbaar geluid met een modern randje. Noem jij jezelf een thrasher? Dan zien wij jou in de pit!