Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juli 2024

Scroll to top

Top

Everything Decays – Requiem 1: The Serial Killer’s Symphony of Liberation, Deliverance and Relief

Everything Decays – Requiem 1: The Serial Killer’s Symphony of Liberation, Deliverance and Relief
Jochem van der Steen

Review Overview

Metallic en gruizig
8.5
8.5

Rating

Het Eindhovense Everything Decays rees op uit de as van Yakoeza. We spraken al eerder met ze over hun naar eigen zeggen, “hak-op-de-tak-core”. Dit is hun eerste EP. Het centrale thema is hoe een vrouw zich langzaam ontwikkelt naar een heuse seriemoordenaar. Dat verhaal wordt verteld aan de hand van vijf hoofdstukken, oftewel tracks.

Het klinkt allemaal vrij gruizig en smerig voor een plaat die redelijk richting metallic hardcore en deathcore gaat. De grauwende vocalen van Linn Liv zijn onnoemelijk bruut met een blackened randje en weet te verrassen bij wat cleans op ‘The Suicide: The Last Act of Atonement’. Er zit soms een bijna djenty geluid in de gitaar dat zorgt voor iets van een groove zonder de rauwheid  te verliezen. Er zit best wat variatie ook, soms horen we ineens stukjes thrash en hardcore die uitnodigen tot wat two-step moves of een circle pit. Een productie die professioneel klinkt, maar toch op de juiste momenten nog piept en kraakt.

Met nu al een goede live reputatie en deze EP op zak gaan we hier zeker meer van horen.