Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juli 2024

Scroll to top

Top

Alabaster – II

Alabaster – II
Jochem van der Steen

Review Overview

Het is weer raak!
8
8

Rating

Eerder scoorde deze veelbelovende nieuwe Eindhovense band al een dikke 8. Dat maakt de verwachtingen voor deze opvolger natuurlijk hooggespannen. Maken ze die waar met deze EP? Lees verder…

‘Uniform’ is zo’n rauw sludge nummer waar Alabaster om bekend staat. In die zin een prima opener. De produktie klinkt soms wat hol op dit nummer, waardoor het niet helemaal tot zijn recht komt. ‘Golem’ heeft een heel vette groove. Heerlijk hoe die gitaar nog even na blijft galmen en piepen. ‘Rats’ en ‘Enterprise’ hebben een wat meer stoner georiënteerd geluid met een trage opbouw. De echoënde vocalen op dat laatste nummer geven het een psychedelische sfeerToch zijn de riffs zo vlammend dat het energiek blijft. Dat ook zonder vocalen de muziek boeiend blijft, blijkt uit het atmosferische, instrumentale ‘Incense’.  Hoe veelzijdig deze band is blijkt wel uit het afsluitende ‘Thebes’. Waar sludge een mengeling is van doom en hardcore voert hier absoluut dat laatste genre de boventoon. Smerig, agressief en snel.

Je snapt het al. Wederom goed genoeg voor een welverdiende 8. Je kunt de band binnenkort live de EP zien spelen. Vrijdag is namelijk hun release show in de Altstadt! Kaartjes scoor je hier.